fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

VIDEO: Ploieștenii au ieșit în stradă să ceară apă caldă. Șefii Consiliului Județean au spălat putina

Citește Și

- Reclamă -
Reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari (UAP) au organizat, joi, un protest în fața sediului Consiliului Județean Prahova, în contextul sistării apei calde la Ploiești. Oamenii, în mare majoritate pensionari, nu au găsit pe nimeni la Consiliul Județean. Toți șefii răspunzători de problema apei calde și-au făcut drumuri, taman în ziua în care era anunțat protestul.

Câteva zeci de oameni s-au strâns, joi, la ora 10.00, în fața Consiliului Județean Prahova, cu o cerere simplă. Ploieștenii racordați la sistemul centralizat vor apă caldă.

- Reclamă -

Furnizarea apei calde a fost sistată de la 1 august de către operatorul Termoficare Prahova, la două luni după ce firma respectivă a semnat contractul prin intermediul ADI Termo, structură a Consiliului Județean care deține CET Brazi, adică instalația de producere a termiei pentru Ploiești și distribuția primară (Ploieștiul deține distribuția secundară, adică punctele termice din oraș și conductele de la intrarea în oraș până la beneficiari).

Operatorul a sistat furnizarea anunțând că trebuie efectuate revizii la cazane, însă, părerea unanimă, avansată inclusiv de către președintele CJ Prahova, este că operatorul a luat această decizie din motive economice (nu mai are bani pentru producerea apei calde), încălcând o clauză elementară din contract care prevedea obligativitatea furnizării neîntrerupte a seviciului.

În plus, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a lansat, de mai multe ori în spațiul public, informația conform căreia lăsarea ploieștenilor fără apă caldă are și o componentă de factură electorală, fiind și o încercare de a focaliza nemulțumirea oamenilor către persoana sa, deși Primăria Ploiești nu are responsabilități pe această speță, ci Consiliul Județean Prahova.

- Reclamă -

Revenind la protest, oamenii au scandat lozici împotriva conducerii CJ Prahova și au venit cu mesaje adresate șefilor Consiliului Județean:

 

Lăsând la o parte umorul negru inspirat dovedit de protestatari, oamenii care de câteva zile își spală nepoții la lighean, cu apa încălzită în oală pe aragaz, au venit în fața Casei Albe cu o singură cerere simplă: Vor apă caldă.

Iar cei care trebuie să rezolve această situație au fost de negăsit!

- Reclamă -

Președintele UAP, Eugen Cristescu, reprezentant al protestatarilor, le-a transmis un mesaj din sediul Consiliului Județean Prahova:

„Țin să-i anunț că, dacă va fi nevoie să facem zece proteste pe lună, le vom face, pentru că este inadmisibil să fim tratați cu atâta lipsă de respect. Este inadmisibil ca nici administratorul județului, nici președintele Consiliului Județean, nici vicepreședintele Tudone să nu fie aici. Este o lipsă gravă de respect față de cetățenii municipiului Ploiești și față de Uniunea Asociațiilor de Proprietari care reprezintă interesele a 60.000 de cetățeni”, a spus Cristescu.

Ploieștenii lăsați fără apă caldă au avut însă intrare la Prefectura Prahova și la Primăria Ploiești.

În biroul prefectului Virgil Nanu, reprezentanții protestatarilor au discutat cu unul dintre directorii operatorului Termoficare Prahova. Astfel, astăzi, a fost lansată o nouă variantă, alta decât cazanele închiriate de operator pentru suplinirea celor intrate în revizie și restituite de către acesta cu mult înainte de sistarea serviciului, deși, teoretic, se știa clar la acel moment că ploieștenii vor fi lăsați fără apă caldă.

Așadar, s-a pus în discuție folosirea unei turbine care, în acest moment, se află în proprietatea fostului operator Veolia. Turbina ar trebui să treacă în partimoniul ADI Termo, pentru ca apoi să poată fi folosită de actualul operator.

Iată ce spun reprezentanții UAP Prahova prezenți la discuțiile cu preefctul.

Și aici este o întreagă discuție, pentru că actualul operator a primit notificare de reziliere a contractului pe baza clauzei nerespectate de furnizare continuă a apei calde, reziliere pe care Termoficare Prahova o contestă.

Chiar și așa, potrivit legii, operatorul este obligat să aigure serviciul timp de 90 de la reziliere, ceea ce, după cum știu foarte bine ploieștenii, nu se întâmplă.

Ptotestatarii au mers apoi la Primăria Ploiești, unde au fost primiți în sala de ședințe, de primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, la discuții fiind prezent și viceprimarul Dan Nicodim.

Primarul a explicat că Primăria Ploiești este gata să preia CET Brazi și să închidă practic cercul serviciului de termie – producere, transport și furnizare – sub umbrela municipalității.

Asta ar duce la eliminarea struțo-cămilei ADI Termo, însă trecerea CET-ului și a rețelei primare presupune o serie de proceduri juridice și tehnice care nu pot fi ocolite.

Detalii despre discuțiile de la Primăria Ploiești vor fi prezentate în scurt timp, într-un articol pe www.ziarulincomod.ro.

Andrei Volosevici: “Soluţia este să preluăm CET Brazi şi să găsim un operator capabil”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut