Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a reacționat după ce Rosal a introdus în facturile ploieștenilor penalitatea pentru necolectarea selectivă a deşeurilor .

Edilul a susținut marți, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că societatea de salubritate contractat prin Asociaţia de Dezvoltare Regională “Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor” Prahova, a început să trimită facturi la tariful lunar de 13,22 lei de persoană, incluzând astfel şi taxa respectivă.

Dobre susţine că acest lucru este nedrept, în condiţiile în care ploieştenii nu beneficiază de o infrastructură adecvată pentru a colecta selectiv! Ca prime măsuri, el a anunţat că va solicita ieşirea municipiului din actualul contract al ADI cu Rosal, încât Ploieştiul să fie într-o zonă de sine stătătoare, şi le recomandă ploieştenilor să conteste facturile primite.

” Am constat că în momentul de față, tariful care se facturează este de 13, 22 lei. Bineînțeles că acest lucru mă determină, având în vedere că acest contract este gestionat de ADI Deșeuri, de a demara demersurile de a ieși din zona în care suntem în momentul de față , pentru că această decizie luată la nivelul ADI nu este una corectă. Sper ca până la începutul anului viitor toată această procedură , având în vedere toate lucrurile care s-au întâmplat, legate de salubritate, să ieșim din Zona 2-6”, a susținut primarul Adrian Dobre.
Edilul Ploieștiului i-a îndrumat pe ploieșteni să conteste facturile.
”Îi îndemn pe ploieșteni să conteste aceste facturi la nivelul Oficiului pentru Protecția Consumatorului sau în instanță. Cred că varianta OPC este o variantă mai rapidă”, a mai punctat primarul Dobre.

1 COMENTARIU

  1. ADI Deseuri este o tilharie mirlaneasca.
    In Ploiesti trebuie sa existe cel putin doua societati de salubrizare . Asta ca sa nu spun trei – patru . Cetatenii trebuie sa decida liber cu ce societate incheie contract . Tarifele nu trebuie reglementate de primarie sau consiliul judetean . Tarifele practicate de societatile de salubrizare la colecatare de gunoi trebuie sa tina cont de tariful la groapa de gunoi , chletuielile de functionare ale societatii si capacitatea societatilor de a deternmina cetatenii sa colecteze selectiv . Din colectarea selectiva societatile pot face profit .
    Primaria si consiliul judetean sa sanctioneze pe cei care lasa gunoi aiurea in spatiile publice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here