fbpx
luni, mai 29, 2023

VIDEO. Ploieștiul, plin de gropi ilegale de gunoi

Citește Și

- Advertisement -

Ploieștiul nu își merită statutul de smart city și nici măcar de municipiu. În oraș sunt cel puțin 7 astfel de zone numite de autorități ”puncte negre”. Mai exact gropi ilegale de gunoi unde colcăie câinii maidanezi și pe lângă care polițiștii locali trec în patrulare fără să coboare din mașină.

În capătul străzii Lucernei, aflată la doi pași de un mall, un maidan care aparține primăriei Ploiești este acoperit de munți de gunoaie. Locuitorii din zonă spun că zilnic se aruncă acolo deșeuri menajere sau provenind din construcții. Au și filmat o mașină cu numere de Bulgaria care descarcă aproape în fiecare zi câte o remorcă cu saci plini de moloz.

- Advertisement -

Maidanul de la capătul străzii Lucernei nu este doar neglijat și abandonat de autoritățile responsabile, ci este și plin de paradoxuri. Printre maldărele de gunoaie urât mirositoare, dintr-o țeavă ieșită din pământ, curge fără oprire apă. Și tot curge de peste 20 de ani. Izvorul nesecat a creat bălți în zonă și totul se transformă ușor într-o delta urât mirositoare în care câinii fac baie.

Ignorând gunoaiele și mirosul, locuitorii din zonă vin și iau de aici apă pentru consum. Încărcați cu bidoane, oamenii spun că apa este foarte bună și că provine din pânza freatică.

Și în timp ce locuitorii din zonă se plâng, autoritățile promit sec că vor lua măsuri. Situația este însă așa de ani de zile. De fiecare dată după ce se ecologizează zona, mormanele de gunoaie reapar ca prin minune la o zi distanță.

- Advertisement -

Situația poate fi rezolvată relativ repede și simplu. Zona să fie monitorizată permanent, iar cei certați cu bunul simț să primească amenzi usturătoare. Dar în loc de măsuri concrete, instituțiile abilitate să gestioneze situația, își aruncă pisica de la unul la altul.

În replică, reprezentanții Poliției Locale promit să facă ce trebuiau să facă de mult timp.

Să sperăm că nu vom rămâne și de această dată doar cu niște promisiuni. Din păcate însă, de la o zi la alta, constatăm că trăim într-un oraș tot mai murdar, in care autoritățile își demonstrează zilnic incompetența.

Vezi mai jos galerie video și foto:

- Advertisement -

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta