Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat, joi, 32 de percheziții, în 15 județe (Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor) și în București.

Perchezițiile au vizat persoane bănuite că ar fi comercializat sau deținut în mod ilicit tutun.

9 mandate de aducere au fost puse în executare. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 18,2 kilograme de tutun.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în județele Prahova, Ilfov și București, ar fi desfăşurat activităţi de prelucrare și comercializare ilegale de tutun, prin intermediul anunțurilor postate pe rețelele de socializare.

Suspecții au efectuat zilnic diverse tranzacţii de preluare sau comercializare a tutunului.

Acţiunea IPJ Prahova s-a desfăşurat cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul inspectoratelor județene de poliție Prahova, Ilfov, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor.

La activitate, au participat și polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Prahova și Ialomița.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate înscrisuri, echipamente electronice și telefoane mobile, precum și 18,2 kg de tutun mărunțit.

Prejudiciul estimat este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here