fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

VIDEO: Polițiști în civil în autobuzele din Ploiești. Gata cu comportamentul antisocial în mijloacele de transport

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii din cadrul IPJ Prahova desfășoară acțiuni „sub acoperire” în mijloacele de transport TCE Ploiești . 

Polițiști în ținută civilă se urcă în autobuze, tramvaie și troleibuze, pentru a-i depista pe cei care au un comportament neadecvat, hoți din buzunare, etc.

De exemplu, tânărul din imagini a fost abordat de polițiștii în civil, pentru că stătea cu picioarele pe locul din față.

- Reclamă -

„Ieri, 27 iulie a.c., între orele 19.00 – 21.00, poliţiştii prahoveni au desfăşurat o acțiune având ca scop asigurarea unui climat de siguranță în rândul călătorilor TCE, identificarea persoanelor care săvârșesc fapte ilicite, precum și întărirea sentimentului de siguranță publică în cadrul comunității.

În total 24 de poliţişti au format 9 echipe care au urcat în mijloacele de transport în comun care asigură transportul public pe traseele 35B/35, 401/402, 101, 102, 40, 44, 30, 2, dar și pe traseul 1D, toate de pe raza municipiului Ploiești.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate începând cu data de 28 iunie a.c., iar cea de ieri a fost a noua activitate, pentru observarea discretă a comportamentului călătorilor dar și pentru identificarea persoanelor cu risc victimal, prin prelucrarea și promovarea unor măsuri de autoprotecție și de reacție la diverse situații de încălcare a normelor de conviețuire socială.

- Reclamă -

Elementul surpriză al acestor activități este acela că polițiștii nu vor purta uniforma ci vor fi simpli cetățeni care ’’vor călători’’ în interes de serviciu.

Poliţiştii au atras atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea prahoveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Totodată, aceștia au adresat recomandări persoanelor identificate ca având un comportament neglijent cu privire la siguranța bunurilor personale, pentru prevenirea furturilor din buzunare/genți:

• nu purtați portofelul în buzunarul din spate al pantalonilor;
• nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizitate de către hoți;
• țineți geanta în față, protejând-o cu mâna;
• când vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vă simțiți înconjurat, schimbați-vă imediat locul;
• rețineți cât mai multe amănunte care ar putea conduce la identificarea și prinderea autorilor de către polițiști;
• nu ezitați să luați atitudine atunci când sunteți martorul unei infracțiuni;

- Reclamă -

Amintim faptul că polițistul își poate face cunoscută calitatea și dacă este în ținută civilă prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei”, a transmis IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...