fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO – Polițiștii și jandarmii sunt la datorie. Încă sunt păzite zonele în care sunt buletine de vot

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Desi numaratoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale, context în care atribuțiile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, și mă refer aici la Poliția Română, la Jandarmeria Romana și la celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au drept atribuții pe siguranța acestor locații, la zona exterioară a acestora.

Personalul Ministerului Afacerilor Interne nu are acces in incinta in care sunt tinute materialele electorale, în care sunt tinute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale.

- Reclamă -

De asemenea, personalul Ministerului Afacerilor Interne nu participă la numararea voturilor, nu avem atribuții în acest sens.

Avem atribuții în ceea ce privește siguranța transportului materialelor electorale de la secția de votare către locurile de depozitare și ne referim aici la Birouri Electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale.

Acele locații sunt sigilate și predate de catre președinții sau de către reprezentanții Birourilor Electorale sau celelalte zone unde sunt depozitate, pe proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

- Reclamă -

Acea încapere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încapere, și nici personalul Ministerului Afacerilor Interne, bineînteles, până cand aceste locații vor fi predate de către personalul Ministerului Afacerilor Interne către președinți, tot pe bază de proces verbal.

Au fost transmise către structurile Ministerului Afacerior Interne dispoziții clare să filmeze toate aceste predări, primiri și predări de locație, astfel încât totul să fie transparent, totul sa fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, cum am spus și anterior, colegii noștri vor asigura doar zona exterioară a încaperilor în care sunt depozitate aceste materiale electorale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...