Pompierii români au luptat ore întregi cu flăcările izbucnite în regiunea Penteli, din nord-estul Atenei. Condițiile în care au intervenit au fost unele extreme, din cauza vântului puternic și al temperaturilor ridicate.

Pompierii români au reușit să protejeze populația și să stingă flăcările care amenințau aproximativ 50 de locuințe.

“Încă de ieri și pe tot parcursul nopții, membrii modului național de stins incendii de pădure au acționat în sprijinul autorităților elene și a comunităților afectate, pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din Nord-Estul Atenei.

În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe.

Totodată, echipajele operative au asigurat protejarea și stingerea focarelor extinse pe versanții din împrejurimi și care au cuprins o suprafață de peste 10 km pătrați.

Misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor.

Toate misiunile sunt efectuate sub coordonarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate, care stabilește zonele de intervenție ale modulului național specializat de stins incendii.”, a transmis IGSU într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here