fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

VIDEO. Primăria Ploiești, amendată de Poliția Rutieră în urma unui accident grav, produs pe un pod nedeszăpezit

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești a fost amendată de Poliția Rutieră, în urma unui accident grav petrecut pe un pod nedeszăpezit din municipiu! Pe data de 21 martie, la ora 19.10, un apel la 112 anunța producerea unui accident pe podul de pe strada Ștrandului, din față de la Dedeman. Două ore mai târziu, Poliția Rutieră îl amenda pe primarul Adrian Dobre, în calitate de primar al Ploieștiului. Deși Rosal era operatorul care trebuia să deszăpezească, administratorul drumului este Primăria Ploiești, iar municipalitatea s-a făcut bună de plată.

Apelul efectuat la 112 anunța că pe podul de la Dedeman o șoferiță pierduse controlul volanului și produsese un accident de amploare. Cercetarea polițiștilor a arătat că femeia se deplasa pe banda doi, din centru către Bucov, iar pe pod a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului cu gheață și polei. Mașina a intrat în derapaj, a ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism care mergea pe banda doi. Șoferul a încercat să o evite, dar de asemenea a pierdut controlul volanului și a lovit alte două mașini care mergeau către Bucov, tot pe banda doi. Niciunul din șoferi nu se afla în stare de ebrietate. Traficul a fost restricționat pe pod și deviat pe străzile Apelor și Clopoței.

- Reclamă -

Șoferul celei de-a doua mașini, un bărbat de 49 de ani, a ajuns la spital cu multiple traumatisme: fractură de stern, tasare vertebrală, traumatism cranio-cerebral minor, contuzie toraco-abdominală și la coapsa dreaptă.

 - Ziarul INCOMOD
Click pentru a mări imaginea

Concluziile cercetărilor polițiștilor au fost că accidentul s-a produs din cauza condițiilor de drum, în speță neaplicarea de material antiderapant, și au amendat administratorul drumului. La ora 21.30, primăria Ploiești a primit o sancțiune de 3.045 lei pentru că: „nu a aplicat material antiderapant pe pasarela din dreptul magazinului Dedeman, pe strada Ștrandului din municipiul Ploiești, fapt ce a condus la producerea unui accident rutier, soldat cu vătămarea corporală gravă a unui conducător auto și avarierea unui număr de patru autovehicule”, se arată în procesul verbal.

Pe data de 21 martie primăria Ploiești nu a emis niciun comunicat despre cum s-a intervenit pentru deszăpezire și combatere polei. Însă, reporterii noștri au solicitat date în acest sens de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, instituție subordonată primăriei care monitorizează firma Rosal, însărcinată cu deszăpezirea.

- Reclamă -

RASP susține că Rosal a deszăpezit și a raportat intervenții pe toate podurile din municipiu, inclusiv la ora 19.00 (ora accidentului a fost 19.10). Practic, primăria a plătit Rosal pentru deszăpezirea tuturor podurilor, RASP a confirmat că deszăpezirea s-a făcut, dar pe podul de la Dedeman un accident grav s-a produs tocmai pentru că nu s-a deszăpezit, iar primăria a fost amendată.

 

„La solicitarea dumneavoastră, înregistrată la R.A.S.P. Ploieşti cu nr. (…), vă comunicăm următoarele:

-în data de 21.03.2018 s-a intervenit pentru combaterea poleiului cu patru utilaje de capacitate mică, cinci utilaje de capacitate medie și două utilaje de capacitate mare, după cum urmează:

- Reclamă -

-începând cu ora 11.15 s-a acţionat pentru combaterea poleiului pe toate podurile din municipiul Ploieşti, Centru Civic, Bd. Bucureşti, Bd. Indepedenței, Bd. Republicii, Șos. Nordului, str. Cameliei, str. Andrei Mureșeanu, str. Rapsodiei, str. Ghe. Gr. Cantacuzino, str. I. L. Caragiale, str. Tache Ionescu, str. Eroilor, str. Căliman, str. Sondelor, str. Tribunei, str. Depoului, Șos. Vestului parţial;

-începând cu 15.35 s-a reluat activitatea de combatere a poleiului pe toate podurile din municipiul Ploieşti;

-începând cu ora 19.00 s-a reluat activitatea de combatere a poleiului pe toate podurile din municipiul Ploieşti;”, se arată în răspunsul RASP.

 

 

 

Reporterii ziarului Incomod au discutat astăzi cu primarul Adrian Dobre. Acesta declara la finalul lunii februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că este mulțumit de modul în care Rosal intervine pentru deszăpezire și combaterea poleiului. Astăzi l-am întrebat dacă a fost mulțumit și de activitatea prestată de Rosal în perioada 20-22 martie. Edilul-șef a spus că a fost mulțumit, deși primăria a fost amendată…

„Având în vedere faptul că s-au respectat toate condițiile stabilite atât în Regulamentul de Salubritate, cât și condițiile stabilite în contractul pe care societatea respectivă îl are și faptul că la mai puțin de 24 de ore, așa cum se specifică în contract, căile principale au fost deszăpezite și s-a pus în aplicare inclusiv partea aceea de utilizare a materialului derapant și ulterior s-a intervenit și pe străzile secundare, nu cred că pot fi aduse anumite acuze sau faptul că cei de la Rosal, monitorizați de către cei de la RASP nu și-au făcut datoria. Poate că au mai existat străzi punctuale, dar asta bineînțeles că a reieșit din verificările și monitorizarea pe care a făcut-o RASP-ul și bineînțeles că lucrul acesta a fost apoi reflectat și în documentele cu care s-au prezentat spre decontare cei de la Rosal.”, a declarat Adrian Dobre.

Întrebat despre amendă, în ciuda faptului că un om a fost rănit grav din cauza drumului acoperit de gheață, Adrian Dobre a declarat că ar vrea ca poliția să sancționeze și alți operatori care nu semnalizează lucrările din oraș și că amenda aceasta va fi contestată în instanță.

„Astea au fost motivele pe care le-au stabilit cei de la Poliția Rutieră, aș vrea ca Poliția Rutieră să aibă aceeași atitudine pe care a avut-o atunci și în condițiile în care, de exemplu, diverși operatori din municipiu nu respectă Regulamentele atunci când intervin pe stradă și nu semnalizează aceste lucruri, atunci când anumite lucrări făcute de către acești operatori nu sunt realizate corespunzător și ar trebui ca Poliția națională să intervină în aceeași măsură. Probabil că în anumite situații prezintă același risc și așa mai departe. Iar în ceea ce privește acea sancțiune aplicată de către Poliția Rutieră, bineînțeles că va fi contestată în instanță.”, a mai precizat Adrian Dobre.

Deși primarul este mulțumit, iar documentele RASP arată că s-a deszăpezit, în realitate agenții constatatori au stabilit că nu s-a dat cu material antiderapant pe pod și s-a produs un accident rutier grav. Vă reamintim că în trecut și primarul Dobre a declarat că sunt multe intervenții pe domeniul public care sunt realizate fictiv și decontate de primăria Ploiești. La ceva de genul s-o fi referit?!

Iată mai jos declarația completă a lui Adrian Dobre:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. str izlazului din ploiesti este lasata intro stare jalnica nu mai poate intra pompieri salvarea pentru urgente oameni merg cu pungi bagate peste incaltaminte sintem in anul 1600 ……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut