În disperarea de a nu rămâne fără fonduri pentru serviciile publice precum transportul în comun sau iluminatul, după ce au majorat substanţial cheltuielile de personal şi s-au confruntat şi cu o reducere a sumelor venite de la bugetul de stat în 2018, autorităţile ploieştene au “tăiat” de unde s-a putut şi aşa s-a ajuns, aproape de finalul anului, ca Primăria să rămână fără buget pentru un spectacol de Revelion. Partea ironică este că au fost găsite fonduri pentru un spectacol de artificii în noaptea trecerii dintre ani, deja scos la licitaţie. Ca să organizeze şi un concert înainte de artificii, autorităţile aşteaptă bani de la Guvern.

Situaţia, pe scurt, se prezintă aşa: mai sunt mai puțin 20 de zile până de Revelion, iar Primăria nu numai că n-a lansat o procedură de selecţie pentru contractarea unor artişti, dar nici măcar nu are banii necesari. Primarul încearcă să pară că nu e îngrijorat şi spune că în următoarele zile va fi convocat Consiliul Local şi va fi aprobată o rectificare de buget, prin care vor fi alocaţi bani şi pentru concertul de Revelion, după primirea unei tranşe de la bugetul de stat. Totul, momentan, este în dubiu, depinzând de multe necunoscute. Principala temere, presupunând că autorităţile ploieştene vor aproba în această săptămână rectificarea bugetară, ţine de timpul foarte scurt pentru organizarea unei proceduri de selecţie, procedură care să vizeze atât aducerea artiştilor care vor concerta pe 31 decembrie, cât şi aducerea scenei şi a instalaţiilor de sunet şi lumini. Mai departe, presupunând, prin absurd, că va rezolva procedurile la timp, Primăria riscă să nu mai găsească artişti de renume, probabil acontaţi din timp prin alte părţi, şi să fie în situaţia de a se mulţumi cu trupele sau cântăreţii pe care nu i-au dorit alţii.

“Joi vom aveam o şedinţă de Consiliu Local de rectificare a bugetului”, a transmis Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Dacă de Revelion concertul e încă o necunoscută, autorităţile au lansat zilele trecute o procedură de selecţie pentru organizarea unui spectacol pirotehnic în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, suma alocată pentru jocul de artificii ajungând la aproape 20.000 de lei cu tot cu TVA.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here