fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

VIDEO. Primarul Adrian Dobre atacă PSD-ALDE și spune că există soluții pentru ca primăria să plătească facturile pentru serviciile publice

Citește Și

- Reclamă -

Directorul RASP, Raul Petrescu, a anunțat că anul acesta, din cauza problemelor financiare, municipalitatea nu mai poate plăti facturile pentru iluminatul public, salubritate și deszăpezire. Întrebat despre această situație în cadrul întâlnirii cu mass-media de marți, 16 octombrie, primarul Adrian Dobre a anunțat că există soluții pentru plata acestor facturi dar, totodată, a atacat dur coaliția PSD-ALDE.

„Cei de la PSD-ALDE se pricep foarte bine la buget, dar nu la modul în care se construiește un buget, ci la modul în care se cheltuie, din nefericire, în sens negativ. Aș vrea să spun că toată această situație care a apărut, a apărut în urma unor declarații care nu au fost reale, pentru că soluții pentru realizarea și finalizarea bugetului pentru acest an există. Nu trebuie să uităm faptul că la sfârșitul anului trecut prin deciziile luate la nivel de guvern PSD-ALDE, municipiul Ploiești a pierdut 40 de milioane de lei. Toți banii pe care i-am drămuit de la cetățeni și pe care doream să-i ținem pentru proiecte majore, investiții, i-am pierdut pentru că acest guvern nu știe decât să cheltuie banii, dar nu într-o direcție benefică pentru țară, pentru investiții, ci pentru consum.”, a declarat primarul Adrian Dobre.

- Reclamă -

Edilul spune că având în vedere această situație, la începutul anului a fost bine pusă la punct o strategie, dar că cei care reclamă că nu sunt bani, de data aceasta la nivel de Consiliu Local, au fost cei care au aprobat majorări de salarii și cursuri ale angajaților din primărie în alte localități, sumele folosite în acest sens fiind regăsite în buget ca o cheltuială în plus față de ceea ce s-a estimat la începutul anului.

Adrian Dobre spune că nu înțelege strategia Ministerului Finanțelor și că făcându-se cheltuieli foarte mari la nivelul bugetului național probabil că la finalul anului se va încerca din nou ca banii strânși de localități, eventualul excedent, să fie tras la bugetul de stat.

Totodată, primarul spune că Ministerul Finanțelor nu dă drumul la banii pe care municipalitatea este sigură că îi va primi în buget, din colectările de impozite. Edilul spune că primăria va avea cu cel puțin 10 milioane de lei mai mult la final de an decât este prevăzut în buget acum.

- Reclamă -

Adrian Dobre spune că până la data de 31 octombrie, Ministerul Finanțelor trebuie să rectifice bugetul în funcție de venituri încasate și nu să trimită banii la jumătatea lunii noiembrie sau la începutul lui decembrie, pentru că atunci există riscul ca la nivel de municipiu banii să fie luați de la dezvoltare, duși la funcționare, iar odată veniți și banii de la minister la capitolul funcționare ar rămâne excedent bugetar. Banii nu ar mai putea fi mutați la capitolul dezvoltare pentru că, potrivit legislației, după data de 31 octombrie nu mai pot fi transferați între cele două capitole bugetare.

Cât despre rezolvarea problemelor actuale, primarul spune că surse de finanțare există și că sunt soluții ca până la finalul anului toate cheltuielile de funcționare să fie închise, dar în detrimentul dezvoltării. Edilul și-ar dori ca cea mai mare parte din bani să fie cheltuită pe investiții, nu pentru funcționare și spune că aleșii locali ar trebui să se uite cum votează bugetul și cum trimit banii în alte direcții decât cele necesare municipiului.

Adrian Dobre admite că sunt o serie de întârzieri la plata facturilor, dar susține că asta nu înseamnă că sunt probleme cu sumele respective și că se va face o rectificare de buget la finalul lunii, fără ca alte activități din cadrul municipalității să aibă de suferit, explicând că sunt anumite capitole bugetare unde se fac economii și că banii vor fi luați de acolo pentru cheltuieli de funcționare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...