Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a reacționat în urma comunicatului emis de Veolia Energie în care anunță că, începând cu data de 1 mai, operatorul nu mai are dreptul de a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică (apă caldă și căldură).

Totodată, Dobre a vorbit și despre negocierile pe care le poartă cu reprezentanții Veolia Energie. Primarul a susținut că reacția operatorului  vine și în cotextul în care nu a acceptat o majorare a tarifului la agentul termic la 340 lei fără TVA, dar și că vor continua negocierile cu conducerea societății de termoficare.

” Am continuat discuții și negocieri cu reprezentanții Veolia, discuții și negocieri la care a participat și domnul Toader (n.r. președintele Consiliului Județean Prahova), pentru că nu putem să discutăm de unii singuri, noi având o parte din sistem, producția, respectiv rețeaua principală fiind a Consiliului Județean. (…) Pentru a avea siguranța continuității acestui serviciu în Ploiești, am avut în continuare  negocieri cu cei de la Veolia, împreună cu Consiliul Județean. Până în momentul de față, pozița Veolia a fost un tarif de 340 lei, fără TVA, care este inacceptabil din mai multe motive, vorbind de suportabilitate la nivel de ploieștean și de un preț corect, 340 lei este exclus de a fi un preț corect, având în vedere cele spuse de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, un astfel de tarif va duce la o dezechilibrare a sistemului…vor fi foarte multe  gospodăriri care s-ar debranșa. Continuăm discuțiile cu cei de la Veolia”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Edilul șef al orașului a susținut că garantează faptul că de la 1 mai la robinetele ploieștenilor va curge apă caldă.

“Ei nu pot să plece fără o predare corectă a sistemului. La acest nivel, o predare a echipamentelor poate să dureze şi mai mult de şase luni”, a adăugat primarul, care a discutat şi despre posibilitatea înfiinţării împreună cu Consiliul Județean Prahova a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, care să le permită autorităţilor să obţină fonduri europene. Dacă până acum, primarul Dobre susținea ca variantă înființarea unei societăți la care acționari majoritari să fie Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova, acum edilul nu exclude variante ca societatea deja înființată să preia sistemul de termoficare.

”În urma unei discuții cu președintele Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader, astăzi am primit un accord de principiu,  ultimul element de care avem nevoie pentru a emite o Hotărâre de Consiliu Local în vederea realizării unui ADI. Constitiuirea acestui  ADI nu înseamnă constituirea unei societăți comerciale.  În momentul în care Consiliul Județean Prahova a avut o altă abordare cu privire la constituirea acesti societăți, noi am continuat discuțiile și negocierile cu Veolia Energie”, a mai susținut primarul Adrian Dobre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here