Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat joi că un proiect de peste 10 milioane de euro depus de municipalitate în cadrul PNRR, pentru modernizare a 47 de unități de învățământ, a fost acceptat la plată. Informația a fost transmisă într-o conferință de presă organizată alături de prefectul Virgil Nanu, președintele PSD Prahova, și vine la scurt timp după ce primarul a anunțat public că în 2024 va candida din partea social-democraților pentru un nou mandat.
Andrei Volosevici a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost acceptată cererea de finanțare cu fonduri PNRR pentru proiectul municipalității “Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Ploiești”. Proiectul a obținut 80,6 puncte, în contextul în care punctajul minim stipulat în criteriile tehnico-financiare era de 70.
Valoarea proiectului european este de aproape 51 de milioane de lei, echivalentul a puțin peste 10 milioane de euro.
Andrei Volosevici: „E un proiect pe care l-am susținut în tandem”
Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută de Andrei Volosevici alături de prefectul județului, Virgiliu Nanu, președintele PSD Prahova, aceasta venind, probabil deloc întâmplător, după ce edilul anunțase public că va candida din partea PSD la alegerile de anul viitor.
„Este cel mai mare proiect de investiții în infrastructura școlară din ’89 încoace. Este vorba de un proiect pe care l-am făcut împreună cu echipa din Primărie și pe care l-am susținut în tandem cu prefectul județului Prahova. Este un obicei în sensul ăsta, vom merge în tandem pentru că lucrăm în tandem, prin ceea ce înseamnă implementări și prin ceea ce înseamnă implicări financiare și programe ale Guvernului României”, a afirmat Andrei Volosevici.
VIDEO: Andrei Volosevici va candida din partea PSD la Primăria Ploiești
Prin implementarea acestui proiect din fonduri PNRR, unitățile de învățământ preuniversitar (licee, școli, grădinițe) din municipiul Ploiești vor beneficia de o serie de dotări moderne, cum ar fi: display-uri interactive, sisteme desktop – monitor, laptop-uri, sisteme sunet, camere videoconferință, scannere, scaune săli de clasă, catedre, dulapuri, bănci duble și mese de grădiniță.