Proiectul ”ZINO – Educație de la A la Z”, demarat de Primăria Sinaia, a primit finanțare europeană. Este vorba despre un proiect care va schimbă radical conceptul de învățare formală în Sinaia.

De altfel, vestea a fost primită de oficialități chiar astăzi, de ziua Colegiului „Mihail Cantacuzino”. Unitatea de învățământ împlinește 19 ani în spațiul care din 1982 este cunoscut drept „Liceul Sinaia,iar cu această ocazie a primit  și cel mai frumos cadou.  Este vorba despre o investiție de aproximativ 5 milioane de euro care va schimba radical imaginea unității de învățământ!

“Tinerii orașului vor avea școala pe care pe care o merită. Un loc în care ei sunt în centrul educației, un loc de interacțiune între părinți și profesori și mai ales un spațiu creativ menit să îi formeze pentru viața de adult.” , a susținu Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

 

Cu această investiție, cu siguranță Liceul din  Sinaia va fi pus pe harta celor mai atractive unități de învățământ din țară. Asta pentru că va avea un atrium, o piscină cu saune, sală de conferință, spațiu pentru servirea mesei, bibliotecă, spațiu expozițional, zonă pietonală, parcări și cursuri de educație profesională si nonformală.

Pentru a înțelege mai bine cum o sa fie viața de licean la Sinaia vă prezentă o simulare video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here