Un profesor universitar din Cluj a fost reținut aseară de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, după o acțiune desfășurată împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj într-un dosar penal privind suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție

Astfel, ieri, 2 septembrie a.c., ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, l-au prins în flagrant pe A.I., profesor universitar doctor în cadrul unei instituții de învățământ din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I și II”.

În vederea probării faptelor, tot ieri, ofițerii S.J.A. Cluj, au pus în aplicare două mandate de efectuare a unor percheziții, atât în biroul profesorului, cât și la domiciliul acestuia.

În urma activităților desfășurate și a audierilor efectuate de procurorul de caz, s-a dispus reținerea lui A.I., cu ordonanță pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt efectiate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here