fbpx
luni, mai 29, 2023

VIDEO Protest cu lanțuri al polițiștilor în fața IGPR: se cere anchetarea unui șef prins băut la volan

Citește Și

- Advertisement -

Polițiștii au protestat luni dimineață, 10 ianuarie, în fața IGPR, reclamând faptul că șeful Direcției Control Intern nu a fost cercetat disciplinar nici la aproape doi ani de când a fost prins băut la volan. În același timp, se reclamă că alți polițiști au fost sancționați pentru situații similare în care au primit contravenții la regimul rutier sau nerespectarea restricțiilor pentru COVID.

Un polițist s-a legat cu lanțuri în semn de protest (foto sus) și a vorbit despre motivul pentru care se află la sediul IGPR, astăzi, în mai multe live-uri pe Facebook.

- Advertisement -

Comisarul-șef Iulian Ionică nu ar fi fost cercetat disciplinar deși în iunie 2020, când era împuternicit în funcția de director al Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), a fost prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,22 ‰ alcool pur în aerul respirat și a rămas fără permis.

„Cine greşeşte plăteşte! Am băut şi eu o bere, m-au prins şi mi-au luat permisul”, spunea comisarul-șef Iulian Ionică, potrivit Adevărul.

„Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus că Iulian Ionică nu a putut fi cercetat disciplinar pentru că era în timpul liber. Total greșit!”, a spus polițistul protestatar la RTV, menționând că el a fost cercetat disciplinar și sancționat pentru că a organizat un protest, deși se afla în timpul liber.

- Advertisement -

„Lucrătorii din Direcția Control Intern, pentru că am îndrăznit să reclam abuzuri ale șefilor și chiar unele fapte de corupție, au dispus un control și încă o cercetare disciplinară a mea pentru fel și fel de motive găsite doar de ei. N-am să stau niciodată cu mâinile în sân.”, a mai spus bărbatul într-un live pe Facebook.

Reprezentanții din Sindicatul Europol Neamț au mai transmis că „deși legea îl obligă pe șef să declanșeze cercetarea disciplinară, șefii IGPR refuză să declanșeze cercetarea disciplinarea acestuia. Și care e culmea culmilor în Poliția Română, dl comisar-șef prins băut la volan elaborează proceduri după care lucrează polițiștii din Poliția Română!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta