fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Protest spontan la o fabrică de lângă Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Peste 200 de angajați ai unei fabrici din Ariceștii Rahtivani, Flexitech RO SRL protestează luni, 20 septembrie, pentru că nu mai sunt lăsați să lucreze la schimbul 3, iar astfel suma încasată la final de lună este mai mică. Mai mult decât atât, oamenii spun că celor care erau programați să lucreze la acest schimb li s-a cerut să facă cereri de concediu de odihnă sau concediu fără plată și să nu se prezinte la muncă.

Oamenii sunt revoltați și spun că la ora actuală au venit de acasă muncitorii de pe toate schimburile, peste 200 de oameni, pentru a protesta în curtea societății Flexitech.

- Reclamă -

„Pe data de 14.09.2021 am primit o informare electronică prin care începând cu data de 15.09.2021 se suspendă schimbul 3 până la sfârșitul lunii în curs și s-a cerut să se facă de către angajații de pe secție cereri de concediu de odihnă, cine mai are, sau concediu fără plată. Noi am considerat că nu este normală această decizie pentru că se poate repeta oricând, schimbul 3 implicat nu a făcut niciun fel de cereri (nici celelalte două schimburi), nu au vrut să mai intre în linii de producție. Am încercat să vorbim cu noul manager și răspunsul lui a fost „nu”. Schimbul 3 a rămas acasă fără niciun fel de document, inclusiv s-a suspendat transportul pe schimbul 3 în condițiile în care apare în contractul colectiv de muncă. S-a făcut inclusiv plângere la ITM, au venit în control.”, ne-a spus unul dintre angajații fabricii.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere din partea ITM Prahova, iar Dumitra Ionescu, inspector șef al instituției, a precizat că există un control în lucru momentan, care a fost demarat pe data de 17 septembrie, urmând ca la finalizare să ne fie comunicate rezultatele.

Pe lângă problema cu lucrul la schimbul 3, oamenii se plâng și de faptul că nu au apă caldă în fabrică. „Noi lucrăm cu o pilitură care ni se lipește pe mâini și se ia doar cu apă caldă.”, ne-a spus unul dintre angajați.

- Reclamă -

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere și din partea reprezentanților fabricilor și îl vom publica în măsura în care va fi remis.

Muncitorii din fabrică ne-au transmis imagini video de la protestul spontan demarat luni, 20 septembrie, în curtea societății:

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img