Mai multe proteste au loc sâmbătă în București și în mai multe orașe din țară împotriva restricțiilor antipandemice impuse de autorități, scrie G4Media.ro.

În Capitală, protestatarii s-au adunat în Piața Universității, și au plecat în marș spre Parcul Izvor. Un alt protest are loc în Piața Victoriei, tot în București.

Unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi și dus la secție.

Potrivit Digi24.ro, protestatarii din Capitală nu poartă mască și nici nu respectă vreo măsură de prevenție și flutură steaguri și pancarte. Unii dintre ei au icoane și steaguri ale României inscripționate cu „Dacii Liberi” sau imprimate cu simbolul lupului dacic. Protestul este condus de senatoarea Diana Șoșoacă.

Unul dintre liderii protestatarilor din București a declarat la Antena 3 că oamenii au ieșit în stardă împotriva restricțiilor, a vaccinării obligatorii și pentru a cere că bisericile să fie deschise în noaptea de Înviere, iar oamenii să poată meargă să ia lumină.

La proteste participă și Adriana Bahmuțeanu.

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază și în Centrul Civic din municipiul Braşov, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare, potrivit News.ro.

Ei spun că se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”.

Mobilizarea pentru această manifestare s-a făcut pe reţelele de socializare mitingul fiind denumit „Starea de libertate”.

Mulţi dintre participanţi nu poartă masca de protecţia sanitară.

Proteste au loc și la Cluj, Galați și Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here