PSD l-a atacat pe primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, într-o conferință de presă organizată marți, la Ploiești. Senatorul de Prahova Radu Oprea, care va candida pentru Primăria Ploiești la alegerile locale, l-a chemat pe premierul Ludovic Orban să vadă în ce situație de află orașul în mandatul lui Dobre. 

Radu Oprea a plecat de la o afirmație a premierului. Orban a spus că orașele conduse de primari PSD arată ca în Evul Mediu.

Aş vrea să discutăm despre o afirmaţie a premierului Ludovic Orban, care a spus că oraşele conduse de primari PSD arată ca în Evul Mediu.

Şi atunci m-am gândit ca, împreună cu colegii noştri, să îl invităm pe domnul Orban la Ploieşti, un oraş condus de un PNL-ist.

Şi atunci vom vedea dacă imaginea de Ev Mediu e într-adevăr reală în Ploieşti sau nu.

Sunt foarte multe lucruri care ar putea să fie schimbate extrem de uşor. Întotdeauna în Ploieşti am vorbit despre mari proiecte, dar în drumul nostru de acasă către şcoală sau locul de muncă avem foarte multe lucruri pe care le observăm şi care ne deranjează.

Spre exemplu, aveam nişte imagini cu nişte chioşcuri părăsite, care pot fi ridicate imediat. Îl rugăm pe domnul primar Dobre să le ridice, lucrul acesta nu este atât de greu şi am scăpa de unul dintre lucrurile care deranjează cetăţenii.

La cabinetul senatorial am avut foarte multe reclamaţii pe aceste subiecte. Am putea să observăm, spre exemplu, celebrele trepte vopsite când a venit preşedintele Iohannis şi mă gândesc că dacă vine Orban poate mai vopsim ceva.

Cred că atâta consideraţie merită şi el din partea primarului. Ar putea să ne spună despre cum vede rezolvarea problemei esplanadei (din centru – n.r.) sau putem să-l aducem aici, vizavi de noi, unde erau înainte cărţile şi vedem astăzi dezastrul.

Avem, din păcate pentru ploieşteni, un mandat al unui primar PNL care a ţinut Ploieştiul în loc patru ani şi nu vedem niciun progres.

Îl invit pe domnul Orban să vină în vizită la Ploieşti şi să vadă cum arată un oraş condus de un PNL-ist”, a spus Radu Oprea.

Senatorul nu a menționat însă că PSD are majoritate în Consiliul Local Ploiești și are și viceprimar.

Social-democrații consideră însă că modul în care Adrian Dobre a condus orașul l-a afectat și pe Cristian Ganea.

DETALII AICI: 

VIDEO: PSD confirmă: Radu Oprea, candidatul partidului pentru Primăria Ploiești

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, l-a criticat, la rândul său, pe Adrian Dobre. 

“Ploieștiul a rămas în urmă. Sunt multe lucruri care ar putea fi rezolvate, nu cu bani mulți, dar cu voință din partea primarului și a aparatului său.

Înțelegem că Ploieștiul nu dispune de fonduri importante, dar, cu un pic de gospodărire, putem schimba imaginea orașului și asta în scurt timp.

Ploieștiul trebuie să arate a oraș. Nu să avem comune mai dezvoltate decât municpiul reședință.

Am fost în cartierul Mitică Apostol. Oamenii s-au gândit chiar să facă un referendum, pentru a trece la comuna Târgșoru Vechi. Ceea ce nu mi se pare normal. Putem schimba lucruri în Ploiești și ține doar de voință”, a explicat Bogdan Toader.

VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA CONFERINȚEI DE PRESĂ:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here