Sute de oameni din Bolintin Vale au ieșit în stradă, după ce un taximetrist a fost omorât de un tânăr rom din localitate. 

Agresorul care a fost arestat este de etine romă, iar loclanicii care au ieșit în stradă se plâng că de ani de zile sunt terorizați de enticii romi.

„Am ajuns să ne dea țiganii ìn cap? Să ne omoare pe stradă?, se plâng oamenii din Bolintin Vale.

„Am copil la liceu, îi e frică să mai vină acasă de la liceu” spune un alt localnic.

Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române.

Conflictul în urma căruia taximetristul din Bolintin Vale a murit a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie. Un tânăr rom cunoscut cu comportament antisocial și agresiv l-a lovit în cap cu o piatră, după ce taximetristul a refuzat să-l ia în mașină.

Omul s-a prăbușit la pământ, iar ulterior a decedat.

Agresorul a fost arestat preventiv, conform informațiilor transmise de poliție.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Agresorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oprtunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, se preciza în comunicatul poliției.

 

Primul conflict sângeros din Bolintin Vale a avut loc în noaptea de 6-7 aprilie, 1991, în Duminica Paștelui, când un etnic rom a înjunghiat mortal un student care refuzase să-l ia cu mașina. Criminalul a fost arestat după doar câteva ore, dar, în dimineața următoare au pornit sirenele, numeroși locuitori adunându-se în fața casei victimei.

Sătenii au început să atace casele romilor seminomazi, sedentarizați de autorități în perioada comunistă.

Au fost incendiate atunci 21 de case, iar alte cinci distruse.

Au fost ocolite casele romilor care erau integrați. Romii ale căror case au fost distruse au fost nevoiți să părăsească localitatea. În 7 mai 1991, câțiva romi din această categorie încearcă să revină în localitate, mutându-se în casele neincendiate.  Localnicii au ieșit însă și au incendiat și aceste case, forțându-i pe romi să părăsească localitatea.

Ulterior, în 2009, Guvernul român s-a angajat să îi despăgubească financiar pe reclamanții romi.

G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here