fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO. Rompetrol continuă parteneriatul cu Fundația pentru SMURD pentru salvarea de vieți (P)

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

KMG International continuă să sprijine activitatea medicală de urgență a SMURD, la nivel național, prin oferirea de resurse pentru trainingul salvatorilor. Astfel, Grupul a achiziționat și donat două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD. Valoarea sprijinului oferit este de 100,000 USD.

“Nevoile sistemului public de sănătate sunt în continuă creștere și credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea țării și de a acorda asistență medicală de calitate celor care au nevoie. Această inițiativă vine ca o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am inițiat și colaborarea cu SMURD și un program de granturi destinate sectorului medical. În ultimii ani am alocat peste 5 milioane USD pentru sănătate” – Alexey Golovin, VP, KMG International.

- Reclamă -

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsace medicale de primă intervenţie şi stabilizare a pacientului şi echipamente IT moderne.

“Prin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activităţii de formare continuă a personalului din cadrul SMURD şi vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni şi de a avea un sistem de urgenţă integrat, alcătuit din specialişti foarte bine pregătiţi şi instruiţi periodic la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susţinerea acordată de partenerul nostru, KMG International, respectiv populaţia, care a ales să direcționeze 2% pentru Fundatia pentru SMURD. Apreciem fiecare susţinere acordată pentru că, în final, este important să amintim că … Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă!” – a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru şi Bucureşti-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfăsura cu ajutorul unui număr de peste 10 formatori în toate judeţele limitrofe (Târgu-Mureș, Harghita, Sibiu, Alba, Braşov, Bitriţa-Năsăud, respectiv Bucureşti-Ilfov), dar şi în alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanţa, Craiova, Galați sau Iaşi.

- Reclamă -

Cele 2 centre mobile de training sunt prezentate pentru prima dată, înainte de intrarea lor oficială în  activitate, elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la școlile din comună vor beneficia de un curs de prim-ajutor oferit de formatorii SMURD (video jos).

“De priceperea celui care acordă primul ajutor depinde, în mare măsură, viața unei persoane aflate în pericol. Cum educația medicală începe în școli, mă bucur că putem oferi copiilor din comunitatea noastră aceste cursuri de prim-ajutor acordate de formatorii SMURD” – Adrian Dumitru, Primar al Comunei Blejoi.

În ultimii 10 ani, sprijinul KMG International oferit SMURD a constat în carburant JetA1 pentru elicopterele aero-medicale, uniforme pentru voluntari (peste 750 la nivel național), un echipament ECMO mobil pentru a susține funcțiile respiratorii și cardiace ale pacienților în timpul transportului acestora de către echipajele SMURD, etc.

Grupul KMG International a investit peste 8 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare a comunităților la nivel național în ultimii ani, cu un număr total de peste 300.000 de beneficiari. Investițiile în sectorul medical, una dintre direcțiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea secțiilor și dotarea cu echipamente medicale a 60 de unități medicale din țară.

- Reclamă -

Despre KMG International

Deținut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfășoară operațiuni semnificative în sectoarele de rafinare și petrochimie, retail, trading și servicii industriale pe 12 piețe principale. În România, Grupul deține rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploiești – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar și o rețea de distribuție a carburanților cu peste 740 puncte de vânzare, 230 stații GPL, 9.000 de stații de butelii și 3 stații de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuțiilor la bugetul de stat al României s-a ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.

Despre SMURD

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este o structură publică integrată de intervenţie, care funcţionează în organigrama Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, având ca operator aerian structurile de aviaţie ale M.A.I (Ministerului Afacerilor Interne) respectiv Inspectoratul General de Aviaţie (I.G.Av), precum şi, concomitent, după caz, în structura autorităţilor publice locale şi/sau a unor spitale judeţene şi regionale de urgenţă.

SMURD intervine în toate situaţiile în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol, de la accidente rutiere la stopuri cardiorespiratorii, accidente montane şi până la accidente colective, iar timpul de intervenţie şi eficienţa echipajelor de salvare, în astfel de situaţii, este esenţială.

În anul 2017, serviciul de urgenţă SMURD a asistat 345.520 de cazuri de urgenţă, 321.971 adulţi şi 32.348 copii, în medie 947 de urgenţe pe zi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img