Un tânăr rom din localitatea Cetate (Dolj) s-a filmat în biserica unde obișnuia să ajute la curățenie, rugându-se ca românii să ia coronavirus, iar cei din etnia lui să fie feriți. 

„Doamne Dumnezeul nostru, ne rugam ţie Împărate Ceresc, fereşte-ne pe noi ţiganii de virusul acesta şi îl da către români, ca să moara toţi romanii şi ţiganii sa trăiască.

Slavă Ție Doamne, slavă ție”, a spus tânărul în timp ce se închina şi ţinea în mâini cartea de rugăciuni.

Filmarea scandaloasă a fost văzută și de polițiști, iar tânărul a fost amendat.

”În cursul zilei de luni, 20 aprilie, politistii Secţiei 9 Cetate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat s-a filmat în incinta unei biserici din Cetate, în timp ce profera expresii de natură să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, persoană care obişnuia să ajute la curăţenie în lăcaşul de cult, în vârstă de 28 de ani, din localitate, s-ar fi filmat în ipostaza respectivă la data de 22 februarie”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, potrivit adevarul.ro.

Conform gds.ro, tânărul și-a cerut scuze.

„Îmi cer scuze pentru tot ce s-a întâmplat. Mii de scuze tuturor. Românilor, imi pare rău şi vă rog să mă iertaţi. Cu toţii greşim. Îmi asum greşeala. Vă rog, iertaţi-mă”, a spus bărbatul.

Poliţiştii l-au amendat pe bărbat cu 200 de lei pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here