fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Săbii, topoare și sticle incendiare găsite de polițiști la perchezițiile din Mimiu! 11 persoane reținute

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Polițiștii ploieșteni au efectuat, joi dimineață, șapte percheziții în cartierul Mimiu, acolo unde, pe 30 martie, a avut loc un conflict între familii de romi care s-a lăsat cu două mașini distruse și una incendiată. 

Polițiștii au găsit un adevărat arsenal: cuțite, săbii, topoare, bâte, dar și sticle incendiare.

11 persoane, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, iar vineri vor fi prezentate la parchet.

- Reclamă -

De asemenea, polițiștii au efectuat o amplă acțiunie de control în cartierul Bereasca.

Comunicatul IPJ Prahova:

- Reclamă -

Astăzi, 9 aprilie, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost organizată și executată o acțiune cu efective mărite, în cartierele Mimiu și Bereasca, la care au participat peste 190 de forțe de ordine publică, în scopul verificării modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, prin ordonanțele militare, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, având în vedere evenimentul produs pe strada Palanca din Ploiești, în data de 30 martie a.c., când mai multe persoane au tulburat ordinea și liniștea publică, prin participarea la un conflict și ar fi săvârșit fapte de lovire sau alte violențe, distrugere și amenințare, au fost puse în executare 7 mandate de percheziție la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea acestor infracțiuni.

La activități au participat 123 de polițiști, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. și 10 polițiști locali, constituiți în 40 de dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare.

De la locațiile vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte contondente, precum: săbii, topoare, macete, bâte, cuțite, cagule și sticle incendiare.

- Reclamă -

13 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În urma administrării probatoriului, 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentate unității de parchet cu propunere legală.

Forțele de ordine dispuse în zonele sus-menționate, au legitimat peste 400 de persoane și au controlat 273 de autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea retricțiilor de circulație și 8 pentru alte abateri (Legea nr. 61/1991, OUG 195/2002, Legea 12/1990).

Valoarea sancțiunilor se ridică la peste 51.000 de lei. Cu ocazia controalelor efectuate au fost confiscate și 620 de țigarete în valoare de 650 de lei.

La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img