fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Sătenii din Buda, sufocați de miros: „Nu mai putem ieși din case!” Ce s-a întâmplat

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Mai mulți săteni din localitatea prahoveană Buda au reclamat mirosul insuportabil produs de îngrășământul pe care o firmă agricolă l-a împrăștiat pe câmpul din apropiere. 

O persoană a trimis pe adresa redacției Ziarului Incomod imagini cu câmpul acoperit cu îngrășământul care emană un puternic miros de dejecții asemenător celui prezent la fermele de porci.

„De cinci zile, nu mai putem deschide un geam. Nu poți să respiri afară! Soțul meu a ieșit în curte cu treabă și când a intrat în casă, miroseau hainele pe el! Atât de puternic este mirosul care vine de pe câmp. Am fost să vedem ce este acolo și am observat că cineva împăștiase un fel de îngrășământ pe o suprafață foarte mare. Mai multe persoane au făcut reclamație la Garda de Mediu, dar nu cred că a venit cineva până acum”, ne-a spus persoaba care a făcut filmarea.

- Reclamă -

Ziarul Incomod l-a contactat pe primarul comunei Ariceștii Rahtivani, Gheorghe Orbu. 

Acesta nu știa situația, în urma discuției, a mers la fața locului cu Poliția Locală și angajați ai departamentului de mediu al primăriei.

Potrivit lui Gheorghe Orbu, terenul a fost fertilizat cu un îngrășământ bio. Problema este că, la utilizarea acestuia, terenul trebuie arat în cel mult 48 de ore, tocmai pentru a nu crea un disconfort olfactiv pe o perioadă îndelungată. Iar oamenii spun că mirosul îi afectează de cinci zile.

- Reclamă -

„Am constituit o echipă formată din polițiști locali și angajați de la mediu și am mers la fața locului. Este adevărat, mirosul este foarte puternic. Este vorba despre un fertilizator mai bun decât cele chimice, un fertilizator bio, dar care are acest inconvenient. La folosirea lui, terenul trebuie arat în 48 de ore. L-am chemat pe patronul firmei care a lucrat acolo, deja au început să are cu un tractpr și mai sosește încă unul. Mai departe, am înțeles că cetățenii au depus reclamații la Garda de Mediu”, a spus  primarul Gheorghe Orbu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img