fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO| Scandal în CL Ploiești pe tema bugetului Clubului Sportiv Municipal: Au fost cheltuieli aproape duble cu bazele sportive cu toate că au fost închise

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Răfuieli politice în ședința Consiliului Local Ploiești de miercuri după-amiază pe tema bugetului de la Clubul Sportiv Municipal. De această dată, dezbaterile aprinse au avut loc între aleșii  PSD și, suprinzător, ALDE.

Se pare că reprezentanții celor două partide nu au ajuns la o înțelegere atunci când a venit vorba despre rectificarea bugetară la CSM.

- Reclamă -

Pe scurt, nemulțumirile consilierilor PSD, care fac parte din Comitetul de Conducere al clubului, dar și ale viceprimarului Cristian Ganea s-au rezumat la faptul că directorul interimar Ștefan Groaze nu a răspuns solicitărilor acestora legate atât de cheltuielile din ultima perioadă, cât și în a prezenta pe larg motivul pentru care solicită majorarea de buget.

Așa se explică și faptul că proiectul aflat pe ordinea de zi nu a avut viza de la Comitetul de Coordonare.

În timpul dezbaterilor, consilierul local Paul Palaș a atras atenția că în lipsa aprobării bugetului, angajații și sportivii riscă să nu-și primească salariile și indemnizațiile, dar și că exista pericolul ca la club să se oprească inclusiv curentul electric.

- Reclamă -

În replică, președintele de ședință, consilierul local George Botez, a povestit că au fost solicitate mai multe documente de la CSM Ploiești cu privire la cheltuielile efectuate, însă până la această dată nu a fost transmisă nicio explicație.

Mai mult, Botez a precizat că bugetul pentru bazele sportive, prevăzut pentru tot anul a fost de 800.000 de lei, însa s-a constatat că, deși bazele sportive au fost închise în perioada stării de urgență, cheltuielile s-au majorat cu 700.000 de lei.

”Noi am alocat în bugetul initial pentru baze, care era una dintre preocupărilen noastre să funcționeze, o sumă de 800.000 de lei, cheltuieli totale. Este adevărat, e posibil să ajungi la 900.000 lei. Și am constatat că până la 30.06, consumurile pe utilități sunt de 800.000 lei pe care i-am alocat noi plus, bine că stați pe scaun, plus încă aproape 700.000 lei. Așadar, pe primele șase luni, cheltuielile cu utilitățile au ajuns la 1,5 milioane lei, în condițiile în care  două luni jumătate au fost suspendate toate activitățile. Orice om normal întreabă cum ați ajuns să cheltuiți 1, 5 milioane cu niște baze închise”, a precizat consilierul local Sorin George Botez.

La rândul său, Paul Palaș a precizat că, de fapt, sume importante din bugetul pe 2020 au acoperit cheltuieli din 2019.

- Reclamă -

”Din câte am înțeles de la directorul interimar al CSM, aceste cheltuie cu bunuri și servicii au fost mai mari din cauza faptului că anul trecut nu am asigurat resursele necesare (…). Astfel că, la începutul acestui an, această instituție era la un pas să fie închisă, iar o mare parte dintre cheltuielile de anul trecut, au fost plătite anul acesta.De aceea sumele sunt atât de mari, pentru că a fost plătit anul consumul de anul trecut”, a susținut consilierul Paul Palaș, care a ținut să precizeze că ” dacă noi vom amâna până la calendrele grecești discuția acestui buget se va întâmpla ce v-am mai spus, oamenii de acolo vor rămâne fără indemnizații, vor rămâne fără salarii, vor rămâne cu facturile neplătite”.

Vezi mai jos imagini din timpul dezbaterilor:

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img