fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

VIDEO| Scandal pe tema rectificării de buget! Primarul Dobre, supărat că nu au fost alocați 774 mii lei pentru salubritate

Citește Și

- Reclamă -

Tensiuni în timpul ședinței de Consiliu Local Ploiești de joi pe tema rectificării de buget! Totul a pornit de la faptul că viceprimarul Cristian Ganea a cerut ca suma de 774 mii lei, pe care primarul Adrian Dobre dorea să o introducă în capitolul bugetar privind salubritatea căilor publice din oraș, să fie împărțită la CSM și Parcul Memorial Constantin Stere.
”Nu poate nimeni să spună cu nu așa a fost decizia, ca suma de 774 mii lei să fie dată către salubritate, separat de DDD, separat de colectare cadavre de pe domeniul public”, a susținut primarul Adrian Dobre (vezi declarația în materialul video de mai jos).

https://streamable.com/w4z16

- Reclamă -

În replică, viceprimarul Cristian Ganea a precizat că, atât CSM Ploiești, cât și Parcul Memorial Constantin Stere au rămas fără fonduri de funcționare și că acești bani trebuie să ajungă la cele două instituții pe care municipalitatea le are în subordine.
”Este ultima zi din lună când puteam să dăm bani Clubului Sportiv Municipal Ploiești pentru plata salariilor antrenorilor care sunt plătiți pe contracte sportive. Acești oameni nu au siguranța lunii următoare. Întotdeauna muncesc și cu două zile înainte să expire contractul, le dăm bani, dacă avem. Dacă am da acești bani la salubritate, putem să închidem CSM, iar la Parcul Memorial Constantin Stere ar însemna să nu mai avem bani pentru hrana animalelor din cadrul Grădinii Zoo”, a susținut viceprimarul Cristian Ganea (declarația integrală în materialul video de mai jos).

https://streamable.com/48p9m

Deasemenea, iritat, consilierul local PNL, Gheorghe Sârbu,un apropiat al directorului Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, a susținut că banii aceia trebuie să ajungă în bugetul privind Curățenie Căi Publice.

- Reclamă -

”Dacă noi, Consilul Local, aprobăm niște sume care trebuie să meargă acolo unde trebuie, ploieștenii vor și curățenie în oraș, sunteți de acord cu mine nu, cum ne permitem noi, Direcția Economică, să dăm banii unde vrem? Cu tot respectul, cer celor care se fac vinovați de acest lucru să fie aspru criticați de executiv și să se aducă la cunoștința Consiliului Local”, a susținut consilierul local Gheorghe Sârbu (vezi declarația integrală în materialul video de mai jos).

https://streamable.com/7gbym

Într-un final, s-a decis ca în bugetul pentru Curățenie Căi Publice să rămână suma de 64.000 lei.

Totuși, în toată această dispută, este interesantă poziția primarului Adrian Dobre, care acum se luptă pentru a baga bani în buzunarul Rosalului, cu toate că orașul este plin de gunoaie. Ba mai mult, vă reamintim faptul că primarul Adrian Dobre a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a formulat o plângere penală cu privire la posibile infracțiuni de furt al banilor publici prin intermediul salubrității! Concret, este vorba despre lucrări de măturat și spălat stradal care au fost efectuate fictiv, confirmate de inspectori RASP și decontate de primăria Ploiești.

- Reclamă -

Plângerea a fost depusă la Poliția Prahova și vizează modul în care RASP facilitează furtul banilor publici de către operatorul de salubritate, prin facturarea unor suprafețe mai mari măturate și a unor cantități de deșeuri majorate în fals ca fiind ridicate (citește mai multe amănunte aici).

Vă reamintim faptul că o serie de documente intrare în posesia redacției Incomod arată cum unele procese verbale de recepție a serviciilor prestate de operatorul de salubritate Rosal în Ploiești au fost modificate! Potrivit unor surse din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, unde au fost întocmite documentele, modificările s-au făcut astfel încât Rosal să poată factura sumele maxime prevăzute în contractul cu municipalitatea (citește mai multe amănunte aici)

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...