Schimbări la nivelul conducerii Prefecturii Prahova. Felix Bulearcă și Alexandru Vane au depus, joi, jurământul pentru funcţiile de subprefecți. Prefectul Cristian Ionescu a fost menținut în funcție.

După ce statutul prefecţilor şi subprefecţilor, care până în prezent erau apolitici, a fost schimbat, Guvernul a numit, miercuri, primele echipe de conducere la nivelul prefecturilor din țară, însă de această dată cu afiliere politică asumată public.

În ceea ce privește județul Prahova, prefectul Cristian Ionescu a fost menţinut în funcţie, în timp ce pe posturile de subprefecţi au fost numiți Felix Bulearcă, din partea USR-PLUS, şi Alexandru Vane, din partea PNL. Aceștia au depus jurământul joi, într-o videoconferinţă.

Cine este Felix Bulearcă

Noul subprefect Felix Bulearcă a ocupat până în prezent funcția de consilier județean din partea Alianței PNL-USR-PLUS, mandat câștigat în urma alegerilor locale din 2020.
Înainte de cariera politică, începută în 2018, Bulearcă a lucrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ocupându-se, printre altele, de coordonarea unor campanii de informare ale IGSU devenite celebre.

Felix Bulercă este în prezent vicepreședinte al USR-PLUS Prahova.

Cine este Alexandru Vane

În ultimii ani, Alexandru Vane a lucrat Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ajungând pe parcurs să preia conducerea Oficiului Judeţean pentru Investiţii Rurale Prahova.

Liberalul a declarat, la învestirea în funcţie, că s-a ocupat de atragerea de fonduri europene pentru localităţile rurale din România şi că îşi doreşte să sprijine în continuare acest domeniu şi din poziţia de subprefect.

Alexandru Vane este membru PNL Câmpina din 2003 și a fost ales recent în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale de tineret. Noul subprefect are studii de licenţă în Agronomie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here