fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

VIDEO – Situație alarmantă la Spitalul de Pediatrie. Clădirea nu permite izolarea copiilor cu rujeolă

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Directorul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, medicul Anca Miu, a susținut, alături de primarul Andrei Volosevici, o conferință de presă.

Medicul a atras atenția asupra situației alarmante în care se află unitatea medicală. Sunt tot mai multe cazuri de rujeolă care ajung la Spitalul de Pediatrie, din toată Prahova, din Buzău, Dâmbovița și chiar Brașov.

”Trebuie o reorganizare a sistemului sanitar. Lucrăm în clădiri care trebuiesc reparare și curățate. Suntem în mijlocul unei epidemii de rujeolă. Afectează în special populația pediatrică. Toți copii se prezintă la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Nu avem posibilitatea de a izola acești copii și riscăm să-i îmbolnăvim pe alți”, a declarat doctorul Anca Miu.

- Reclamă -

Directorul Spitalului de Pediatrie spune că a avut sprijinul primarului, pentru a prelua Spitalul CFR. Acolo spațiul și circuitele medicale permiteau crearea unui izolator.

”Doamna Miu a venit cu propunerea să preluăm spitalul CFR. De două ori am fost în CL cu propunerea și a fost respinsă. O nouă locație era o chestiune obligatorie dar nu a fost adoptată de consilierii locali. Ar trebui ca politicienii să lase politica și să dea o mână de ajutor”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Medicul Anca Miu a făcut un apel: ”Nu îmi place stilul zeflemistic al unor colegi care promit că vor face ceva. Ce facem acum, în momentul astă? Sunt probleme mai serioase decât politica. Fac un apel pentru că nu te putem juca cu viațile oamenilor”.

- Reclamă -

Zilnic la spitalul de pediatrie ajung în medie 200 de copii cu diferite afecțiuni.

Mai jos poți urmări integral conferința de presă:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...