Arhiepiscopia Tomisului a repetat, în această noapte, slujba de Înviere, întrucât în perioada stării de urgență nu toți credincioșii au avut posibilitatea să ducă Lumina acasă.

Slujba Odovaniei Învierii oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala Sfinții Ap. Petru și Pavel din Constanța

Posted by Arhiepiscopia Tomisului on Tuesday, May 26, 2020

Clericii din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului au invitat credincioșii să vină să primească Lumină, deși de la sărbătorile pascale au trecut mai bine de cinci săptămâni.

Pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului a fost publicat programul care va avea loc în bisericile și mănăstirile aflate în subordine. ora 23.40 – clerul iese din biserici, cântând “Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți ora 24.00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă după Utrenia Învierii ( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere), ci anaforă, după rânduiala liturgică.

„Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă, deja, de Paști, de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare”, precizează Arhiepiscopia Tomisului pe pagina de Facebook.

Biserica Ortodoxă Română a comunicat că repetarea slujbei este o decizie proprie, luată de arhiepiscopie în baza “principiului autonomiei eparhiale” și că este asumată integral de Arhiepiscopia Tomisului, chemând la respectarea prevederilor legale.

Sursa: libertatea.ro

1 COMENTARIU

  1. Ați întrecut orice limită…frizați demult patologicul ! Pentru bani ( interese-beneficii necuvenite de orice natură…) v-ați vândut sufletul de-a lungul mileniilor (celor 2 milenii), susținând aberațiile-elucubrațiile bisericilor ( ,, de la romani ” și până în prezent ) care au înapoiat omenirea cu sute de ani și o împing alături de ,, alții ” la anihilarea totală. Zeii ( creatorii ) nu vă iubesc fiindcă oricât v-ați ascunde / camufla adevărată formă / natură , hidoșenia vă iese,, prin toți porii ”
    ( duhniți a fariseism și răutate , inclusiv ascunse sub așa zise bune intenții ). Adevăratul poporul român nu a fost niciodată creștin și cu atât mai puțin Ortodox ( sau majoritar Ortodox precum îl / se proclamă unii ).V-ați uitat rădăcinile
    ( adevăratele rădăcini ) respectiv strămoșii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here