fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
24.9 C
Ploiești
spot_img

VIDEO. Stația de apă din Blejoi a Jovila, spartă de reprezentanți ai primăriei și ai Hidro Prahova. Reprezentantul firmei, amendat pentru că a sunat la 112

Citește Și

- Reclamă -

O reprezentantă a societății Jovila Construct SRL a fost amendată pentru că a sunat la 112, după ce stația de apă a firmei a fost spartă de reprezentanți ai primăriei și ai Hidro Prahova! Femeia a fost anunțată că anumite persoane au spart lacătele de la stația de apă și au intrat în interior, și cum nu știa cine sunt respectivele persoane, de ce au pătruns în stație și mai ales pentru că stația are un regim sever, cu acces restrâns, a sunat la 112.

Culmea, i s-a spus că există cineva de la Poliția Națională la fața locului și că a sunat nelegal la 112, deși nu fusese anunțată înainte de această acțiune. Mai mult decât atât, ulterior femeia a fost și amendată pentru apel nejustificat la 112, agentul constatator din procesul verbal (o femeie) fiind altul decât cei veniți la fața locului (doi bărbați). Din acest motiv, femeia a contestat în instanță procesul verbal de amendă.

- Reclamă -

Ca să înțelegeți exact cum s-a ajuns în această situație, sunt necesare anumite precizări. SC JOVILA CONSTRUCT SRL a furnizat serviciul de alimentară cu apă în Blejoi din anul 1999. În noiembrie 2018, Consiliul Local Blejoi a decis să delege gestiunea acestui serviciu către Hidro Prahova S.A.. A fost semnat un protocol de către primărie și Jovila Construct SRL pentru predarea-primirea bunurilor ce fac parte din sistemul de alimentare cu apă și canalizare al comunei, însă, reprezentanții societății susțin că primăria nu le-a pus la dispoziție liste corecte cu inventarul bunurilor, pe care n-a putut să le predea la termen, motiv pentru care societatea a fost sancționată de ANRSC.

Deși societatea era în imposibilitate de a se conforma termenelor, în lipsa unui inventar corect pus la dispoziție de primărie, după cum susțin reprezentanții firmei, primăria comunei Blejoi a somat societatea ca începând cu data de 18 iunie 2019 să înceteze orice activitate desfășurată pe raza comunei Blejoi.

„Acesta fiind contextul, în data de 28 iunie 2019, în jurul orelor 12.20, am fost sunată de către angajații care își desfășoară activitatea la stația de apă din Blejoi, că anumite persoane, însoțite de secretarul primăriei și viceprimar, au spart lacătele și au intrat cu forța în spațiile afectate activităților specifice operatorului, inclusiv în stațiile de apă, încălcându-se astfel normele care reglementează funcționarea în condiții de siguranță a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare cu atât mai mult cu cât în aceste spații aveam depozitate materiale și echipamente în valoare de 100.000 lei cu care ne desfășuram activitatea.

- Reclamă -

Am apelat serviciul de urgență 112, relatând cele ce mi s-au comunicat și totodată m-am deplasat din Ploiești către locul unde se afla stația de apă, comuna Blejoi.

Pe teren am constatat că cele relatate de către angajați se confirmă, însă la fața locului s-au deplasat în urma apelului de urgență și doi agenți de poliție (bărbați), care m-au acuzat că am apelat 112 fără ca faptele reclamate să se confirme, aducându-mi la cunoștință faptul că urmează să fiu sancționată contravențional, cu amendă.

Ca și motive de netemeinicie, aducem la cunoștința instanței faptul că deținem planșe foto și înregistrări video, din care rezultă fără dubiu că lacătele au fost sparte și că cele reclamate de mine la 112 se confirmă.

Apreciez că agenții constatatori veniți la fața locului aveau datoria de a încheia un proces verbal cu cele reclamate de mine, puteau constata cu propriile simțuri dacă lacătele au fost sau nu sparte, însă lipsa de obiectivitate i-a determinat să mă sancționeze contravențional”, a declarat femeia în plângerea depusă la Judecătoria Ploiești.

- Reclamă -

Vezi mai jos declarația video a reprezentantului Jovila Construct SRL despre cele întâmplate:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO – Președintele CJ Prahova despre poluarea din Ploiești: ”Suntem obișnuiți cu mirosul, ne bazăm pe OMV Petrom!”

Declarație șocantă a președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.Încercând să le mulțumească reprezentanților OMV Petrom pentru cele 7...