Lipsa totală de reacție a consilierilor locali PNL a lăsat Ploieștiul fără un spital. Concret, în ședința Consiliului Local de marți, 13 decembrie, s-a discutat un proiect de preluare a spitalului CF din Ploiești de către municipalitate. Numai că la momentul votului, consilierii locali PNL nu au răspuns nici da, nici nu, nici măcar abținere, au tăcut mâlc.
“Secretariatul general al Guvernului ne-a informat că ministerul Transporturilor va dispune să fie date spitalele CFR către UAT-uri. Nouă ni s-a părut normal, discutând cu specialiștii, în speță doamna Miu, managerul Spitalului de Pediatrie, să-l preluăm, în contextul în care problemele de la Pediatrie sunt legate de camera de gardă. Aceasta este foarte mică, acela e spațiul și nu au cum să preia în timp real cazurile, iar lumea se supără că se stă foarte mult până sunt consultați copiii. Și atunci, mergând spre zona respectivă, nerenunțând la Spitalul municipal de urgență pe care îl facem, este foarte ok să dezvoltăm structurile pe care le avem la nivelul spitalului de pediatrie, până vom finaliza noul spital, acest lucru este în beneficiul tuturor.”, a explicat pentru ziarul Incomod primarul Andrei Volosevici.
Numai că la ședința consiliului local de marți, când s-a discutat acest proiect de hotărâre, opt consilieri locali PNL și doi consilieri locali USR nu au dat niciun fel de răspuns. Consilierii nu erau prezenți în sală, erau logați în online, și niciunul nu a votat nici pentru, nici contra, nici abținere. În timpul votului, când consilierii nu ofereau niciun răspuns, la un moment a luat cuvântul viceprimarul PNL Daniel Nicodim, care a propus prorogarea proiectului până la următoarea ședință, însă, secretarul primăriei a explicat că odată începută procedura de vot nu mai pot fi formulate amendamente. Imediat, primarul Andrei Volosevici a reacționat: “E pentru copii, nu vă e rușine?!”, iar managerul Spitalului de Pediatrie, dr. Anca Miu, le-a spus consilierilor că le propune să țină următoarea ședință în camera de gardă a unității medicale pentru a vedea care este situația acolo.
“Proiectul poate fi reluat oricând, ideea este: de unde josnicia aceasta, să nu faci niște lucruri, dar să suni când ai probleme cu copilul la spital, apoi să ieși din online pentru că aceasta este dispoziția doamnei Anastase și a domnului Dumitrescu?! La un moment dat, într-un minut, a dispărut marea majoritate a consilierilor locali și n-am mai avut voturi, este o situație de lașitate.”, a mai comentat primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.
O altă reacție a venit din partea deputatului în prezent neafiliat, fost USR, Mihai Polițeanu:
“VĂ ROG SĂ VĂ UITAȚI LA ACEST VIDEO din ședința de marți seara a Consiliului Local PLOIEȘTI și să-mi spuneți dacă ați văzut mizerie mai mare, dacă ați mai văzut astfel de slugi lașe care își bat joc de un oraș întreg fiindcă așa au primit ordin de la baronul și baroneasa care îi întorc cu cheia.
KIND REMINDER (!) grupului PNL din Consiliul local și celorlalți minioni ai lui DUMITRESCU și ANASTASE: v-ați bătut joc de sistemul de sănătate al orașului, de medicii de la Spitalul de Pediatrie și de familiile cu copii care trebuie să meargă într-un spital supra-aglomerat cum e acum Spitalul de Pediatrie.
Să explic ce s-a întâmplat: prin votul de astăzi, Spitalul de Pediatrie, care e supra-aglomerat, ar fi putut primi spațiu de la Spitalul CFR pentru a-și desfășura activitatea în condiții decente. Ar fi fost o mână de ajutor întinsă Spitalului de Pediatrie și o soluție pentru mii de familii cu copii din Ploiești ca să nu mai stea cu orele în săli de așteptare într-un spital înghesuit și depășit moral.
Mai exact: Ministerul Transporturilor renunță la spitalele CFR din țară, iar autoritățile locale le pot prelua. Trebuie doar să le ceară. Pentru asta ar fi trebuit să se voteze astăzi: ca municipalitatea ploieșteană să ceară preluarea Spitalului CFR de la Ministerul Transporturilor. Chiar managerul Spitalului CFR a fost în ședința de consiliu și a cerut acest lucru. O parte din clădirile Spitalului CFR ar fi putut fi folosite de către Spitalul de Pediatrie, care e supra-aglomerat în spațiul actuaNu s-a întâmplat asta fiindcă oamenii baronului Iulian DUMITRESCU din PNL și din USR AU REFUZAT SĂ VOTEZE deși se aflau în ședință și în procedură de vot. Pur și simplu, în momentul în care au fost întrebați cum votează, pentru, împotrivă sau abținere, au tăcut ca morții în păpușoi.
Au votat PENTRU preluarea Spitalului CFR consilierii:
