În luna aprilie, Emi Pian, liderul clanului Duduianu, care a fost omorât luni noapte, de un rival, a făcut un live pe Facebook cu tatăl său. Bătrânul vorbește despre perioadele petrecute în pușcăriile din România și se mândrește cu bătăile din care spune că a ieșit mereu învingător. 

Pian l-a filmat pe tatăl său în sufragerie, pentru urmăritorii liderului clanului pe Facebook (Atenție, imaginile conțin limbaj vulgar). 


Bătrânul este mândru de viața pe care a dus-o.

“Îmi pare rău că am îmbătrânit și nu mai pot, dar am copiii mei. Sunt și finuti, și smardoi.

Am avut foarte multe bătăi și eu n-am luat niciodată bătaie unu la unu, de când m-am născut. În momentul când nu mai puteam să mai duc, apucăm altceva: apucăm un cuțit, altceva.

“Cu Topcanezu, Dumnezeu să-l ierte, a venit și a vrut să arate șmecherie între oameni. Eram io, Nicu Vătășanu și Boacă, și Nicu Vatasanu prăjea niște ouă, și io mă uităm la el așa. Eram peste 300 de șmecheri într-o curte. (…) << Tu eșți, mă, Topcanezu?! >>, și i-am dat o stânga de a murit în aer”, povestește tatăl Duduienilor.

Tot din închisoare vin și alte aminiri cu bătăi.

“M-am dus peste el în camera (la cel numit Topcanezu – n.r.), s-a urcat în patul trei. I-a pus capu aicea lu’ Vijelie, Topcanezu, și i-a făcut o rana atât (arată cu mâna o distanță de câțiva centimetri buni, n.r.). Și m-am supărat și i-am zis << Ia treci, mă! >> Și, numai pentru că s-a agățat de mine, i-am rupt mâna de-aici. S-a rupt mâna lui”.

Bătrânul povestește cum a bătut un alt deținut. 

“Eu eram brigadier și așteptăm să ies afară cu lumea, stăteam la geam și eram supărat, că aveam pedeapsa mare pe degeaba, aveam șase ani jumate, și, când stăteam, a trecut Mopsu, puțin beat, așa, și m-a înjurat. Așa, pe geam. Aveam până în 30 de ani. (…) I-am dat un pumn, a căzut, i-am mai dat unu’, mai ușor, a căzut iar, l-am ridicat și i-am luat nașu de-aici (și arată cu mâna un gest de smulgere a nasului, n.r.)”, a povestit Pian senior.

“Și ce-ai făcut cu nașu’ lui?”, îl întreabă fiul lui.

“I l-am luat și i l-am aruncat jos. (…) Și mi-a dat zece zile de izolare, el n-a dat declarație că să-mi dea mandat, și-a pus nașu’ înapoi, i l-a cusut, și-a rămas cu semn pe viață. Mie mi-a părut rău, da’ el a căutat-o cu mine, să arate că e șmecher. Îl chema Mopsu’ pentru că avea mușchi, da’ pentru mine mușchii lui era zero”, mai spune tatăl lui Pian

Bătrânul mai povestește cum toți deținuții din cameră au sărit pe el la un moment dat, iar apoi spune, cu regret, că pușcăria nu mai e ce a fost. 

“Acuma pușcăria este… dacă iese o mie de deținuți, 999 e praduitori! Poate unu’ nu e…”, a concluzionat tatăl lui Emi Pian.

Fiul său a fost omorât în noaptea de luni spre marți, după un scandal iscat la un joc de barbut. Liderul clanului Duduianu a intrat în conflict cu un alt interlop care, ca și el, oferea bani cu camătă jucătorilor. 

Sursa: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here