Ministrul Sănătății , Nelu Tătaru, și secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au vorbit marți, în cadrul unei conferințe de presă, despre situația critică prin care trece Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în ceea ce privește numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Ba mai mult, în Prahova au fost transferaţi  şi pacienţi din Bucureşti. În aceste condiţii, bolnavii au fost duşi inclusiv în Unitatea de Primiri Urgenţe întrucât la secţia de Tearapie Intensivă nu mai aveau loc. Mai ales că nici unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea spitalului nu este operaţională, din lipsă de personal.

“În primul rând, noi am detaşat patru medici acolo, ordinul de detaşare este în vigoare. Dacă medicii pe care i-am detaşat nu se află fizic acolo înseamnă că avem o problemă şi cu medicii detaşaţi şi cu cei care îi coordonează pentru că noi nu am fost sesizaţi în niciun moment că medicii detaşaţi nu sunt acolo”, a susținut Raed Arafat, în cadrul  conferinţei de presa din această seară.

Totodată, acesta a cerut soluţionarea  problemei  în cel mai scurt timp.

“Astăzi, l-am rugat pe domnul prefect să cheme pe toţi factorii responsabili, să aibă o discuţie cu ei, astfel încât să fie operaţionalizată terapia intensivă mobilă în cel mai scurt timp.(…) Aşteptăm răspunsul din judeţ, dacă mai au nevoie de ceva, dar ne aşteptăm de la ei, cum au făcut Piteștiul şi a găsit soluţii inclusiv în interiorul judeţului, să găsească şi ei soluţii în interiorul judeţului şi în interiorul spitalului, prin reprogramări, prin managementul cazurilor, când ai foarte multe cazuri, reprogramezi anumite cazuri care nu sunt urgente, şi atunci poţi să asiguri personalul”, a adăugat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat va mâine la veni la Ploieşti o unitate de la Inspecţia de Stat din Ministerul Sănătăţii pentru a se asigura că operaţionalizarea se face şi în timp util şi în concordanţă cu autorizaţia de funcţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here