Polițiștii au efectuat, pe 5 august, percheziții în mai multe localități din Prahova, printre care și Ploiești, pentru a prinde un traficant de cocaină în vâstă de 43 de ani, care a fost reținut și apoi arestat preventiv. La audieri au fost aduse alte 15 persoane. 

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit zeci de pliculețe cu cocaină, pastile xanax, un pistol cu gaze și gloanțe oarbe.

“La data de 5 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Prahova, fiind vizată o persoană bănuită de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, un bărbat, de 43 de ani, ar fi comercializat diferite cantități de cocaină consumatorilor din județul Prahova.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 71 de punguțe din material plastic care ar fi conținut cocaină, 9 comprimate Xanax, 9.100 de lei, un pistol cu gaz neletal, 15 cartușe de manevră și 2 telefoane mobile.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

La data de 5 august a.c., bărbatul în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar, ulterior, instanța de judecată a dispus față de acesta măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here