fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Traficanți de droguri de mare risc, prinși de autorități: ascundeau drogurile în gropi făcute în pământ

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O grupare formată din trei traficanți de droguri a fost destructurată de autoritățile din Dâmbovița, în colaborare cu polițiști BCCO Ploiești. Potrivit unui comunicat DIICOT, un bprbat de 43 de ani aducea droguri din Belgia, le ascundea în gropi săpate în pământ, apoi le comercializa cu ajutorul celorlalți doi traficanți, un bărbat de 31 de ani și un tânăr de 17 ani.

Instanța a decis ca doi dintre bărbați să fie plasați în arest preventiv, iar minorul în arest la domiciliu, după ce anchetatorii au găsit la percheziții droguri, dar și arme (video jos).

- Reclamă -

Redăm mai jos integral comunicatul remis de DIICOT:

„La data de 24.10.2021 și 25.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de trei inculpați, în vârstă de 43 de ani, 31 de ani și 17 ani, iar față de un alt inculpat, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

La data de 24.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița au organizat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza județului Argeș, în urma căreia unul dintre inculpați a fost surprins, în timp ce deținea asupra sa, cantitatea de 500 grame de cocaină.

- Reclamă -

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul, în vârstă de 43 ani, a introdus în țară, din Belgia, droguri de risc, pe care, ulterior, le-a distribuit către consumatori, prin intermediul celorlalți inculpați.

Din investigațiile efectuate în cauză, s-a constat faptul că, inculpatul a desfășurat mai multe activități de comercializare de droguri de risc (cannabis) și de mare risc (ecstasy, cocaină, heroină), pe care le-a depozitat în pământ, prin săparea de gropi și însemnarea acestora pentru o recunoaștere ulterioară în momentul distribuției. De asemenea, s-a stabilit și faptul că același inculpat a înființat o cultură de cannabis, în scopul comercializării de droguri de risc.

La data de 24.10.2021 și 25.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești și S.C.C.O. Dâmbovița au efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare, pe raza județului Dâmbovița, în urma cărora au fost găsite şi ridicate, o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, 3 arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartușe cu proiectil, 25 de cartușe G.F.L., 380 de cartușe fără proiectil, 6 plicuri autosigilante, susceptibile a conține cannabis, 1 plic autosigilant, susceptibil a conține cocaină, 3 comprimate ecstasy, arme albe, materiale pirotehnice și suma de 2.800 de euro.

La data de 25.10.2021, cei trei inculpați reținuți au fost prezentați Tribunalului Dâmbovița cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul minor, respectiv arestarea preventivă, pentru ceilalți doi inculpați.

- Reclamă -

Acțiunea a beneficiat de sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img