fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

VIDEO Trei ani de la protestul care a marcat România, timp în care dosarul 10 august s-a plimbat între Parchete și instanțe

Citește Și

- Reclamă -

Zeci de mii de oameni, unii veniți din diaspora, au strigat în Piața Victoriei împotriva Guvernului PSD condus la acel moment de Viorica Dăncilă, la protestul din 10 august 2018. Motivul pentru care românii au ieșit în stradă a fost încercarea de a opri asaltul asupra Justiției.

Protestul a degenerat, însă, iar jandarmii au intervenit în forță pentru împrăștierea manifestanților, folosind gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Imagini cu oameni cu mâinile ridicate sau stând în genunchi în timp ce erau loviți de jandarmi au fost preluate de publicații și televiziuni din toată lumea. Peste 700 de oameni au depus plângeri penale acuzând că au fost agresați de jandarmi.

- Reclamă -

Ce s-a întâmplat la 3 ani de la acele evenimente? Nimic. Dosarul 10 August este unul dintre eșecurile majore ale justiției din România, alături de dosarele Revoluției și Mineriadei, scrie hotnews.ro.

Reporterii Incomod au fost prezenți pe 10 august 2018 în mijlocul protestatarilor și au transmis imagini video în direct. Puteți revedea aici imagini cu intervenția jandarmilor asupra manifestanților!

Timp de 3 ani, dosarul 10 august s-a plimbat între parchete și instanțe. Este unul dintre eșecurile majore ale justiției din România, alături de dosarele Revoluției și Mineriadei.

- Reclamă -

Dosarul 10 august a fost deschis în 11 august 2018 de Parchetul Tribunalului Militar București, în urma plângerilor depuse de sute de oameni care au avut de suferit în urma intervenției brutale a Jandarmeriei.

Spre deosebire de dosarele Revoluției și Mineriadei, unde faptele sunt imprescriptibile, în dosarul 10 August nu se pune problema de așa ceva și ne apropiem de mijlocul perioadei de prescripție a faptelor, care se calculează până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Asta, în condițiile în care în acest dosar nu sunt finalizate nici urmărirea penală și trimiterea în judecată, spune procurorul militar Bogdan Pîrlog, cel care a deschis acest dosar.
Bogdan Pîrlog spune că în cazul unui dosar de o asemenea amploare, care presupune o multitudine de acte, care depinde de efectuarea cu celeritate a anumitor acte și de ridicarea imediată a unor probe, care altfel se distrug, cu cât trece timpul, cu atât scad șansele să fie soluționat într-un mod optim.
  • „Îngrijorările țin de faptul că, așa cum a relatat și presa, există suspiciunea că au fost șterse unele înregistrări, datele de pe anumite medii de stocare. Asta rezultă și din ordonanța de infirmare a fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu, care vorbea despre probe compromise.
  • De asemenea, este de văzut cum au fost ridicate la acel moment imaginile de la polițiile locale Sector 1 și a Capitalei sau de la televiziuni, în ce măsură s-au ridicat datele din serverele principalelor instituțiilor implicate. Eu, personal, nu știu dacă au fost ridicate în integralitatea lor și nu știm ce a mai rămas și ce date au fost compromise”, a mai spus procurorul militar.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut