O înregistrate video arată un nou tanc rusesc capturat de voluntarii ucraineni, aceștia scoțându-l la un “test drive” pe câmp. Imaginile s-au viralizat după ce au apărut pe Twitter și pe alte platforme de social media.

Filmarea a fost distribuită inclusiv de Olexander Scherba, ambasadorul Ucrainei la Viena, acesta notând că ucrainenii continuă să deturneze tancuri ale „celei mai formidabile armate din lume”.

Unii ucraineni afirmă pe Twitter că tancul ar fi fost capturat de membri ai unității teritoriale de voluntari din regiunea Harkiv, în timp ce alții vorbesc din nou de „fermieri”, însă această informație nu a fost confirmată independent.

Noua înregistrare video vine după ce în urmă cu o zi pe platformele social media s-au viralizat alte imagini în care fermieri ucraineni pot fi văzuți tractând un sistem antiaerian de rachete rusesc Tor-M2 ce costă 25 de milioane de dolari.

Unii utilizatori ai Twitter au glumit că fermierii ucraineni se pregătesc pentru sezonul de semănat.

Imagini distribuite săptămâna trecută arată de asemenea un tanc rusesc capturat de romii din Ucraina în satul Lyubimovka din regiunea Herson din sudul Ucrainei.

Publicația de limbă ucraineană și rusă Unian.ua. nota că, alături de munca eroică a Forțelor Armate ale Ucrainei, civilii, inclusiv romii, vin în ajutorul militarilor ucraineni.

Herson, reședința provinciei cu același nume, a fost capturat marți de armata rusă, acesta fiind primul oraș major capturat de Rusia de la declanșarea invaziei asupra Ucrainei joia trecută.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here