fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

VIDEO: Un MIG 29 ucrainean doboară un avion rusesc de ultimă generație

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Un MIG-29 al forțelor aeriene ucrainene a fost filmat în timp ce a doborât cu o rachetă un avion Su-35 al armatei Rusiei. 

SU-35 este cel mai modern aparat non-stealth al Rusiei, cu o manevrabilitate excelentă, caracteristică comună avioanelor de luptă rusești.

De asemenea, are capacitatea de a angaja mai multe ţinte aeriene simultan.

- Reclamă -

Cu toate acestea, potrivit presei internaționale, aparatul Su-35 din imagini este doborât de un MIG-29 al forțelor ucrainene.

Proiectat în anii 70 și introdus în serviciul URSS în anul 1983, MIG-29 a fost, la vremea lui, un aparat excepțional.

- Reclamă -

A fost un adversar de temut pentru F-15 și F-16 americane și este încă, inclusiv pentru aparatatele de generație nouă.

Și România a avut în dotare aceste avioane de luptă, achiziționate cu puțin timp înainte de căderea regimului comunist, însă au rămas abandonate, după expirarea resursei de zbor.

Primele patru au venit în România la 21 decembrie 1989. Inițial, 45 de avioane au fost comandate, însă doar 21 au fost livrate între anii 1989-1990 (17 monoloc și 4 biloc).

În 2002, doar 18 avioane mai erau în dotarea Grupului 57 Aviație de Vânătoare „Constantin Bâzu Cantacuzino” (trei avioane au fost pierdute în accidente). Dintre acestea, un singur avion monoloc era operațional, restul având resursa de zbor expirată. În luna octombrie a anului 2003, resursa ultimului MiG-29 a expirat, avioanele fiind conservate și scoase ulterior la vânzare. Romtehnica nu a vândut nici un avion MiG-29 până în prezent conform rapoartelor ONU privind transferurile de armament. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img