Un polițist a fost lovit în plin de o mașină condusă de un bărbat aflat sub influența alcoolului, în localitatea Vadu Izei, Maramureș. Polițistul a suferit fracturi la picioare și un traumatism cranio-cerebral. A fost transportat la spital cu elicopterul SMURD. 

Așa cum se poate observa în imagini, polițistul se afla pe linia de demarcație dintre cele două sensuri și a efectuat regulamentar semnalele pentru oprirea mașinii.

Șoferul acesteia l-a lovit însă în plin, polițistul fiind aruncat pe contrasens în urma impactului.

Vicepreședintele DECUS, Sindicatului Național al Polițiștilor din România, s-a arătat revoltat de cele întâmplate și a tras un semnal de alarmă privind condițiile de lucru și riscurile la care sunt supușii polițiștii operativi.

Potrivit lui Bogdan Bănică, șoferul a fost prins de un alt echipaj. Are 44 de ani și este din localitatea Moisei. La etilotest, avea 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nu dragilor, colegul meu din Maramureş nu “a sărit” pur şi simplu în faţa maşinii care l-a lovit, ci, după cum se vede, a efectuat semnalul de oprire perfect regulamentar.

Rămâne de stabilit dacă a fost sau nu lovit intenţionat, ce este cert e că şoferul vinovat era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Domnule ministru Fifor, când ne ascultați și pe noi, polițiștii operativi? Domnilor parlamentari, prin legislația permisivă și bajocoritoare sunteți COMPLICII acestor specimene, ştiţi, nu?

Însănătoşire grabnică, Sorine!“, a scris vicepreședintele DECUS pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here