UPDATE. După publicarea materialului, Veolia a emis următorul punct de vedere:

“Veolia Energie Prahova a depus o notificare prin care se solicită transmiterea modului de continuare a procedurii de revizuire prevăzute în Contractul de Delegare. Aceasta notificare a fost comunicată în decursul zilei de ieri, 28.03.2018, atât Primarului Municipiului Ploiești, cât și Președintelui Consiliului Județean în spiritul celor menționate anterior.

Discuțiile au fost inițiate în mod amiabil începând cu luna mai 2017 și, din păcate, nu avem o rezoluție până în acest moment. Primăria a solicitat efectuarea unei expertize tehnice prin care să se certifice faptic realizarea tuturor investițiilor, chiar și a acelora care au fost aprobate prin HCL de către  consilierii locali în perioada 2004 – 2014. Dorim să precizăm că Veolia Energie Prahova a menținut tariful gigacaloriei la nivelul din 2011, fiind cel mai mic preț practicat din România. Ca urmare a neajustării acestuia conform Contractului de Concesiune, compania a înregistrat pierderi în valoare de peste 71 milioane RON în perioada 2015 – 2017, iar pentru 2018 valoarea pierderilor este estimată în jurul cifrei de 41 milioane RON.

În acest moment, așteptăm răspunsul expertului desemnat de către Primăria Municipiului Ploiești, privind această expertiză.

VEOLIA ENERGIE PRAHOVA”

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Consilierul local Paul Palaș a anunțat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Ploiești faptul că Veolia Energie, operatorul de termoficare din municipiu, va rezilia contractul cu municipalitatea în luna august în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere până la acea dată în ceea ce privește majorarea tarifelor.

Anunțul alesului local a creat o întreagă dezbatere între consilierii locali PSD și primarul Adrian Dobre.
Social democrații i-au reproșat edilului șef al orașului faptul că nu a făcut nimic până în prezent pentru a rezolva această problemă sau pentru a fi pregătiți în cazul în care vom rămâne fără operator al serviciului de termoficare.

La rândul său Dobre a susținut că problema este de mai mulți ani și că nu i se pare corectă atitudinea de forță a celor de la Veolia Energie.

Vezi în materialele video de mai jos dezbaterea între aleșii locali pe tema contractului cu Veolia Energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here