fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO. Viceprimarul George Pană acuză arhitectul șef că nu poate începe demolarea Pieței Centrale

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Viceprimarul George Pană o acuză pe Cristina Herția, arhitectul șef al Ploieștiului, pentru faptul că nu poate începe demolarea Pieței Centrale. În cadrul unei conferințe de presă susținută de cei doi viceprimari ai Ploieștiului, Pană a fost întrebat de stadiul proiectului privind demolarea și refacerea Pieței Centrale.

Viceprimarul Pană spune că o va interpela pe Cristina Herția în ședința de Consiliu Local de miercuri, 31 octombrie, pentru a lămuri situația. Pană a explicat în cadrul conferinței că Hale și Piețe are un certificat de urbanism semnat de primarul Adrian Dobre pentru obținerea autorizației de desființare pentru Piața Centrală Agro-alimentară și că în respectivul certificat au fost indicate documentele necesare pentru emiterea autorizației. Potrivit viceprimarului, reprezentanții Hale și Piețe au întocmit documentația solicitată, cu scopul emiterii certificatului de desființare a pieței. După depunerea actelor, arhitectul șef Cristina Herția a răspuns, potrivit viceprimarului Pană, că „vă restituim alăturat documentația prezentată pentru a fi depusă cu o nouă cerere, după completarea documentelor cu următoarele acte: extras de carte funciară, actualizat cu toate construcțiile existente, extras care fusese solicitat în același format și în certificatul de urbanism, și acte doveditoare din care să reiasă acceptul proprietarilor construcțiilor pentru care ați cerut desființarea”.

- Reclamă -

George Pană spune că s-a solicitat desființarea unei proprietăți a Hale și Piețe, nu a construcțiilor altor entități, prin urmare nu se punea problema nici unui acord. După acest moment, viceprimarul spune că au urmat o serie de discuții, prin care au încercat să explice că Hale și Piețe cere demolarea unei construcții pe care este proprietar, dar că răspunsul de la Urbanism a rămas unul negativ.

O altă problemă ridicată de George Pană în ceea ce privește demolarea și refacerea Pieței Centrale este aceea a capitalului social. Deși la începutul anului Consiliul Local a votat o majorare de capital social la Hale și Piețe pentru acest proiect, Pană spune că hotărârea nu a avut niciun efect până acum, deși s-au făcut mai multe solicitări verbale și scrise către primar în acest sens. Riscul este ca în luna decembrie Guvernul să hotărască din nou să ia de la autoritățile locale jumătate din excedentul bugetar și atunci acești bani, prinși în bugetul local nevirați către Hale și Piețe s-ar pierde.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img