Potrivit reprezentanților ISU Alba, în momentul de față, drumurile de acces DJ750G către comuna Ocoliș și DJ750F către Poșaga sunt blocate de viitură. Comunicarea cu forțele prezente la locul intervenție este foarte dificilă din cauza lipsei semnalului.

Ca urmare a codului roșu meteo, în comunele Ocoliș și Poșaga s-au manifestat fenomene meteo periculoase (ploi semnificative și grindină).

Din informațiile preliminare mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în comuna Ocoliș, dar și în Poșaga. Potrivit sursei citate există posibilitatea ca locuitorii celor două comune să fie izolați din cauza viiturii.

Nu sunt încă informații precise cu privire la posibilitatea existenței pierderilor de vieți omenești, după fenomenele meteo extreme.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tura liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor și se deplasează în acest moment spre zonele afectate astfel: 8 ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și 3 motopompe remorcabile, precum și o barcă pneumatică.

Intervenția este condusă de către prefectul județului Alba, Albu Nicolae și Inspectorul Șef al ISU Alba, Lt. Col. Costea Ovidiu.

Au fost mobilizate și SVSU ale comunelor: Ocoliș, Poșaga, Baia de Arieș și Sălciua.

Sursă foto/video ziarulunirea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here