fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

VIDEO Zeci de păsări flamingo în Delta Dunării. Unde le puteți vedea

Citește Și

- Reclamă -

Zeci de păsări flamingo au fost filmate în Delta Dunării. Imaginile au fost postate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) și pot fi vizualizate la finalul articolului.

Potrivit ARBDD, dacă păsările flamingo se vor simți în siguranță, este posibil ca în viitor să ”cuibărească” în zonă.

„În oazele de liniște de pe brațul Sfântu Gheorghe au făcut din nou un scurt popas de odihnă și hrănire păsările flamingo. Cu penajul lor în diferite nuanțe de roz și modul grațios în care se mișcă prin apele puțin adânci în căutarea hranei, ca adevărați ambasadori ai biodiversității, vin și adaugă un plus de frumusețe habitatelor naturale deltaice”, se spune într-o postare de pe pagina de Facebook a Administrației Rezervației.

- Reclamă -

„Dat fiind faptul că au tendința să plece din locurile în care oamenii se apropie prea mult, inspectorii ecologi ai ARBDD au ales să le urmărească de la o distanță ceva mai mare. Sperăm să le revedem mereu mai des, și dacă se vor simți suficient de în siguranță, poate în viitor vor și cuibări în zonă”, a adăugat aceasta.

În 2021, reprezentantul Societăţii Ornitologice din România (SOR), Cristi Domşa a declarat că păsările nu au cuibărit în zonă, din cauză că au fost stresate de vizitatori.

„Au fost hăituite continuu de turişti, fotografi, de ‘binevoitori’, toată lumea le-a urmărit cu drone, cu bărci, cu tot ce e posibil pentru a face o poză bună, mai de lăudat. Aici (în zona strict protejată Sărături, n.red.), au început să-şi pregătească locul de cuibărit, dar din cauza presiunii oamenilor, păsările au plecat. Sunt mici şanse să se întoarcă”, a spus acum trei ani Domşa.

- Reclamă -

„Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada de formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, potrivit ARBDD.

Imaginile video cu păsările în Delta Dunării:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...