Direcția Silvică Prahova și Ocolul Silvic Ploiești au organizat, vineri, o acțiune de împădurie a unei zone aflate în imediata apropiere a localității Potigrafu, la marginea drumului către Balta Doamnei. 

Suprafața împădurită la Potigrafu are o o jumătate de hectar, pe care au fost plantați 3.670 de puieți din speciile stejar pedunculat (2.200), frasin (735) și măr de pădure (735).

Potrivit directorului Direcției Silvice Prahova, Dragoș Ciomag, suprafața de împădurire prevăzută pentru anul acesta este de aproximativ 33 de hectare, în județ. De asemenea, va fi derulat un program de întreținere pe o suprafață de 200 de hectare. Anul trecut a fost împădurită o suprafață de 36 de hectare în Prahova.

La acțiune a fost prezent și Daniel Constantin Coroamă, secretarul de stat pentru păduri.

Acesta a plantat mai mulți puieți.

Șeful Ocolului Silvic Ploiești, George Vasile, a explicat atât procedura de plantare, cât și alegerea speciilor.

De exemplu, pentru a nu intra în vegetație, puieții sunt ținuți într-un “ghețar”, iar transportul până la terenul pe care sunt plantați se face în anumite condiții.

Pentru zona de la Potigrafu, de șes, au fost alese două specii valoroase, stejar pendunculat și frasin, și măr forestier, care ajută la dezvoltarea celor două.

Galerie foto:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here