În intervalul 07-08 februarie, pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 30 misiuni, dintre care: 22 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgență, 5 incendii și 3 misiuni de verificare în teren a unor obiective (spital și doi operatori economici) din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Cu ocazia recunoașterilor în teren au fost verificate căile de acces la obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Un incendiu violent a izbucnit data de 07 februarie, în jurul orei 21:25 la o locuință particulară, din localitatea prahoveană Băicoi.

La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și al anexelor gospodărești pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ două ore și jumătate pentru stingerea incendiului ce se manifesta la acoperișul locuinței și la două anexe gospodărești, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza jarului căzut din sistemele de încălzit, au constat în: acoperisul locuinței si al anexelor, tâmplăria, obiecte de mobilier, electrocasnice, electrice, textile, bani, bijuterii, 2 mc cherestea și documente.

Joi, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetație uscată în localitățile Albești Paleologu și Mizil.

Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 25 ha.

Sursa: comunicat ISU Prahova

Vezi mai jos imagini video și foto de la incendiul din Băicoi (sursa imagini ISU Prahova):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here