fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO+FOTO: Tarabele cu tarif social au fost scoase din Piața Centrală, iar țăranii își vând produsele pe jos

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Țăranii care vin cu produse din propria gospodărie la piață își întind marfa pe jos, deorece mesele sociale destinate lor au fost scoase printr-o decizie a Consiliului de Administrație. 

Oamenii vin, în general, cu verdețuri, pe care, o perioadă de timp, le-au putut vinde decent, la mesele cu tarif social puse la dispoziție de Hale și Piețe. Producătorii stăteau și câtre trei la o masă, bucuroși că li s-a acordat această facilitate. În plus, trotuarul rămânea liber.

De curând însă, consiliul de administrație a hotărât să închidă această posibilitate pentru unii dintre puținii comercianți care vând produse autentice în piața centrală.

- Reclamă -

Oamenii s-au întins din nou pe jos, afară.

Comercianții sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați să vândă în condiții decente.

Reporterii Ziarului Incomod au solicitat un punct de vedere din partea conducerii Hale și Piețe SA.

- Reclamă -

Potrivit directorului adjunct Corneliu Comendant, decizia de ridicare a meselor cu tarif social a fost luată de către consiliul de administrație.

Tarabele fuseseră poziționate în zona barierei din strada George Coșbuc, iar cei care își desfășoară activitatea în acea zonă s-au plâns că accesul este obstrucționat.

„În mod normal, tarabele cu tarif social trebuia să fie amplasate în altă zonă, înăuntrul pieței, însă, din diferite motive, printre care și preferința celor care le închiriau, au fost puse aici.

Oamenii nu au vrut să meargă în altă parte, în piață. Le convine zona cu ieșire la linia de tramvai.

- Reclamă -

Mi s-a transmis că mesele trebuie luate deoarece încurcă accesul, iar zona barierei trebuie să fie liberă pentru circulație„, a explicat directorul adjunct al Hale și Piețe SA.

Întrebat ce se întâmplă cu oamenii care beneficiau de acele mese, Comendant a spus că tarabele vor fi mutate într-o zonă special amenajată în piață.

„Producătorii, și aici mă refer la cei care pot prezenta certificatul de producător și alte acte necesare, pot veni să solicite aceste mese, iar noi le vom pune la dispoziție într-un spațiu special amenajat pentru cei care îndeplinesc criteriile. Potrivit hotărârii de consiliu local, un producător poate folosi o masă cu tarif social cinci zile pe lună, iar mesele se acordă în ordinea efectuării cererilor la șeful de piață„, a mai declarat Corneliu Comendant.

Cert este însă faptul că, la momentul în care reporterii Incomod au realizat fotografiile, în piață nu erau amenajate tarabe cu tarif social, iar situația persistă de mai multe zile, spun oamenii.

Ziarul Incomod l-a contactat și pe viceprimarul George Pană, cel care are în atribuții supervizarea activității Hale și Piețe SA.

Am cunostință de faptul că în cadrul CA s-a discutat situația parcării din zonă precum și a asigurării fluenței circulației în interiorul parcării, ajungându-se inclusiv la concluzia că trebuie redeschisă ieșirea situată către str. George Coșbuc, iesire care a fost închisă cu ceva timp în urmă.
Am cerut CA să aibă în vedere reamplasarea meselor sociale într-o altă zonă„, a transmis viceprimarul.

Țăranii strânși la marginea pieței, cu produsele proaspete, dar întinse jos, pe lădițe, nu alcătuiesc o imagine plăcută.

Oamenii sunt prea săraci ca să concureze la tarabă cu șmecherii îmbogățiți din comerțul cu fructe și legume „românești” crescute și coapte cu chimicale prin deșerturile Turciei.

Produsele pe care le aduc sunt autentice, de grădină, iar problema lor trebuie rezolvată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img