fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO+FOTO: Tramvaiele din Ploiești, pictate de un artist stradal

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Călin Silviu, un tânăr pasionat de arta stradală va picta, gratuit, tramvaiele care circulă în Ploiești. Primul este deja gata.  

Pe primul tramvai este desenat chipul lui Ion Luca Caragiale.Celelalte tramvaie vor fi branduite cu alte simboluri ale Ploietiului, din diferite domenii, cultură sport, etc.

„Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a răspuns pozitiv unei inițiative civice locale, prin intermediul căreia tramvaiele din municipiul nostru vor fi desenate personalizat.

- Reclamă -

Un grup de tineri pasionați de arta stradală dorește ca, prin tehnica graffitti, tramvaiele care circulă în oraș să primească o înfățișare modernă și atractivă, prin intermediul căreia să fie promovată artistic imaginea Ploieștiului, astfel, să ne reamintim și să le arătăm tuturor de ce suntem mândri că suntem ploieșteni.

Cu imaginație și din dorința de a exprima aprecierea față de cel mai mare dramaturg român, Ion Luca Caragiale, primul tramvai a fost redecorat exterior în culori vii.

În spiritul acestei inițiative locale vor fi personalizate, anul acesta, și celelalte tramvaie din municipiul nostru. Acestea vor fi branduite cu simbolurile urbei noastre, din diferite domenii (cultură, sport, etc).

- Reclamă -

Artistul ploieștean, care va realiza gratuit lucrările în cadrul acestui acest proiect, este Călin Silviu (https://www.facebook.com/mebssilviu ), recunoscut în rândul pasionaților de artă stradală cu semnătura MEBS.

Am susținut mereu oamenii talentați ai orașului nostru. De aceea, am hotărât să răspund ferm acestor tineri plini de inițiativă și dăruire față de comunitatea ploieșteană. Le mulțumesc și le exprim, pe această cale, aprecierea mea față de expresia artistică originală și ideile pline de inovație, pentru faptul că doresc să aducă un plus de modernitate și ingeniozitate la capitolul promovării orașului nostru” a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici„, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

 1. Referitor la tramvaiele din Ploiesti care sunt in curs de redecorare in stil graffiti:
  – culoarea galben este de regula, culoarea specifica transportului public si cea mai vizibila in trafic, pe timp de noapte. Vopsirea cu galben a panoului frontal si din spate, la tramvaie, le face cat se poate de vizibile pentru ceilalti participanti la trafic si asigura o sporire a sigurantei in circulatie, pe arterele rutiere ale municipiului Ploiesti care sunt destul de aglomerate pe parcursul intregii zile;
  – culorile adiacente de pe panourile laterale (rosu, galben, albastru) sunt culorile emblema ale Romaniei, ale tricolorului romanesc iar zona de fundal, alba, permite evidentierea vizuala a acestora;
  – revopsirea primului tramvai cu tema” I.L.Caragiale”, in culori si tonuri inchise, predominant mov, gri si negru, este moderna din perspectiva estetica a generatiei tinere dar le face cumva mai putin vizibile in trafic pe timp de noapte. Poate creste riscul de acrosare cu alti participanti la trafic?
  Avand in vedere ca in prezent administratia locala renunta la coloristica anterioara in favoarea modernismului tip”graffiti”, poate ar trebui ca si cladirea Primariei Municipiului Ploiesti sa fie redecorata in acest nou stil modern si agreat. De asemenea toate cladirile de interes public, e bine sa fie redecorate similar, in stil graffiti, pentru promovarea simbolurilor specifice orasului (scriitorul I.L.Caragiale, alti sportivi locali medaliati, personalitati politice/culturale ale urbei etc.).
  In mod similar, zidurile, spatiile de joaca, trotuarele, structura betonata a blocurilor etc. ar trebui sa urmeze aceasta noua linie de personalizare edilitara a municipiului Ploiesti! In acest fel se vor promova noile talente in arta graffiti si municipiul Ploiesti va avea o prezentare estetica proprie, moderna, deosebita fata de alte orase din Romania!
  In acest fel s-ar obtine o armonie si o unitate de perceptie a municipiului Ploiesti, atat in ochii locuitorilor cat si pentru cei aflati in tranzit in localitatea noastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img