viiiiollllaaatori

viiiiollllaaatoriZi decisivă pentru violatorii din Vaslui care au scandalizat o ţară întreagă. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi le pot micşora pedepsele, aşa cum au cerut avocaţii tinerilor, sau, din contră, îi pot trimite mai mulţi ani după gratii, cum vor procurorii şi familia adolescentei violate pe câmp

Un nou termen la Curtea de Apel Iasi in dosarul celor sapte violatori din Vaslui. Toate partile implicate in acest dosar au facut apel la decizia instanţei din Vaslui. Judecătorii vasluieni au dat pedepse între cinci şi opt ani de închisoare. Astfel, Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Bolboceanu Petrică (23 ani) – a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Avădanei Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare.

Judecătorii au decis, prin pedepsele mici, să le mai dea violatorilor o şansă. Au ţinut cont de faptul că aceştia sunt tineri, fără cazier, aşa că cea mai mare pedeapsă, de 8 ani şi 4 luni, a primit violatorul care a pus la cale totul. Procurorii ceruseră însă 12 ani de închisoare.

Judecătorii au ţinut cont de faptul că violatorii sunt de la ţară, aşa că nu au primit o educaţie în familie sau la şcoală. Aşa se explică de ce violatorii nu au prea înţeles gravitatea fatelor comise.

Pe de altă parte, judecătorii au decis ca violatorii să fie din nou băgaţi la puşcărie pentru modul în care s-au comportat în timpul procesului, faţă de victimă. Nici vorbă de regrete, din contră. Ei şi susţinătorii lor au încercat s-o intimideze şi s-o denigreze pe fată, au avut o atitudinea sfidătoare, ceea ce stârnit indignarea opiniei publice.

Judecătorii arată că probele administrate atât în timpul urmăririi penale, cât şi pe durata cercetării judecătoreşti demonstrează, fără dubiu, vinovăţia inculpaţilor: “În cauza de faţă, în baza probatoriilor administrate, se constată existenţa constrângerii morale a persoanei vătămate în întreţinerea raporturilor sexuale şi actelor orale sau anale cu inculpaţii. În primul rând, instanţa reţine că persoana vătămată a fost indusă în eroare cu privire la motivul pentru care a urcat în autovehiulul condus de inculpatul Burlacu Paul Andrei, necunoscând intenţia inculpaţilor de a întreţine relaţii sexuale cu aceştia”. Constrângerea morală exercitată asupra victimei a avut drept punct de plecare, arată judecătorii, ameninţarea pe care Burada Ovidiu Silviu i-a adresat-o în momentul în care aceştia au rămas singuri în maşină pe câmpul din apropierea localităţii Văleni şi anume că, dacă nu acceptă să întreţină relaţii sexuale cu acesta, va pune toţi băieţii să aibă relaţii sexuale ea.

Lipsa consimţământului victimei reiese din probatoriul administrat, fără urmă de îndoială, spun judecătorii: “Persoana vătămată nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu niciunul dintre băieţi şi pe fiecare l-a rugat să o ducă acasă, dar fiecare spunea că o va duce acasă după ce va avea raporturi sexuale cu toţi cei care erau acolo. I-a fost frică când a întreţinut cu aceştia raporturi sexuale, a plâns şi a leşinat atunci când inculpatul Burada a aşezat-o în ghenunchi pentru a întreţine un act sexual oral”. De altfel, toţi inculpaţii au recunoscut că fata le-a cerut să o ducă acasă sau că era speriată şi plângea.

Avocatii celor sapte violatori au solicitat instantei ieşene pedepse mai mici pentru clienţii lor, iar de cealaltă parte, atât procurorul de caz, cât şi avocata tinerei violată au solicitat pedepse mai mari. Apărătoarea fetei, de asemenea, a cerut daune morale mult mai mari. Suma iniţială stabilită de Judecătoria Vaslui este de 50.000 de lei.

Decizia pe care o va da Curtea de Apel Iaşi este definitivă şi irevocabilă.

Sursa: www.romaniatv.net


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here