violator provita

violator provitaUn caz şocant a zguduit la începutul lunii iunie localitatea prahoveană Proviţa de Sus. O fată de 11 ani a fost atacată şi violată în drumul de la şcoala, către casă. Cu toate astea însă, prim-procurorul Gheorghe Graure a decis să nu îi dea mandat de arestare principalului suspect de comiterea faptei, Sorin Stanciu, chiar dacă toate probele indicau că el ar fi autorul.

Sorin Stanciu a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Voila urmând ca medicii să stabilească dacă avea discernamânt la momentul săvârşirii faptei. Astăzi însă, în urma administrării probatoriului şi după efectuarea unor verificări de către poliţişti, Sorin Stanciu a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Medicii au concluzionat că avea discernământ şi mai mult, rezultatul analizei biologice de la IML în cazul victimei îl indică pe acesta ca fiind autorul.
Sorin Stanciu a fost prezentat procurorului de caz, iar acesta a fost de acord cu propunerea de prezentare în faţa instanţei pentru solicitarea arestării. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din Judecătoria Câmpina a încuviinţat această propunere şi a emis mandatul de arestare pentru 30 de zile.
Având în vedere că victima are sub 16 ani, autorul riscă o pedeapsă de la 5 la 12 ani de închisoare, însă lucrurile s-ar putea schimba, având în vedere că acesta este recidivist.

Sursa: www.observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here