10

10Noi legături ies la iveală odată cu ancheta în desfășurare a procurorilor anticorupție din Ploiești care vizează gruparea Saghel-Ispas-Rădulescu. Cei trei ofițeri au fost acuzați pentru posibile fapte de corupție, săvârșite în timp ce și-au exercitat funcțiile în cadrul M.A.I. Se pare că totul se învârte în jurul finanțatorului FC Petrolul Ploiești, Daniel Capră, în prezent arestat pentru spălare de bani și evaziune fiscală. Finanțatorul ar fi oferit șefilor din poliție menționați mai sus bilete la meciurile de fotbal, dar și mese și băuturi pe care le serveau în lojă, în schimbul protecției și a informațiilor clasificate la care aveau acces.

Prin intermediul unuia dintre ofițeri, respectiv Emanuel Saghel, șef birou Combatere Spălare a Banilor din cadrul BCCO Prahova (Brigada Combatere a Criminalității Organizate) chiar șeful IJP Prahova, Viorel Dosaru, beneficia de “răsfățul” de la lojă prin șpaga luată de Saghel de la Capră, conform referatului DNA întocmit de procurori.

Reamintim că Daniel Capră este cel care l-a denunțat pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, afirmând că i-ar fi dat o șpagă de 200.000 de euro, în Turcia, pentru ca Primăria și Consiliul Local Ploiești să sprijine echipa locală de fotbal. Iulian Bădescu alături de șefii din Poliție era prezent la meciuri și avea parte de același tratament special.

Alături de finanțatorul Petrolului, în vizorul procurorilor s-a aflat și directorul general al echipei, Marius Bucuroiu, în prezent arestat în același dosar cu Capră.

Reporterii Ziarului Incomod au intrat în posesia unor fotografii de la un meci al echipei Petrolul Ploiești unde se poate vedea cum chestorul Viorel Dosaru era prezent alături de fostul primar al municipiului, Iulian Bădescu, de finanțatorul Daniel Capră și de cei doi directori ai clubului de fotbal, respectiv, directorul general Marius Bucuroiu și Andi Crângu, directorul executiv și patronul restaurantului Best.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here