Viorel Dosaru, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Tudose, procurorul general adjunct al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiești și Constantin Ispas, fostul șef DGA Prahova, au fost reținuți în urmă cu puțin timp de DNA Ploiești, după câteva ore de audieri. Aceștia sunt acuzați de fapte de corupție în celebrul dosar ”Papici”.

Iată ce acuzații aduc procurorii pentru fiecare în parte: Viorel Dosaru-favorizarea infractorului, furnizare de informații clasificate și luare de mită, Aurelian Mihăilă-cercetare abuzivă, Liviu Tudose-furnizare de informații clasificate și luare de mită, Constantin Ispas-furnizare de informații clasificate și luare de mită.

Vă prezentăm imagini foto cu cei patru încătușați:

Primii trei au mai fost citați în această dimineață la sediul anticorupție, fiind lăsați să plece, ulterior fiind chemați pentru a doua serie de audieri.

După audieri, DNA Ploiești a cerut Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru reținerea și arestarea celor doi procurori, Aurelian Mihăilă și Liviu Tudose, CSM dând aviz favorabil cererii.

Citește și: DNA Ploiești a cerut avizul CSM pentru reținerea și arestarea procurorilor Aurelian Mihăilă și Liviu Tudose

Reamintim că fostul șef DGA Prahova, Constantin Ispas, care se afla sub control judiciar, a fost arestat preventiv pe 18 august, după ce procurorii anticorupție l-au reținut cu o zi înainte, alături de alți doi ofițeri MAI: este vorba de Adrian Rădulescu, fostul adjunct al chestorului Viorel Dosaru, și Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO. Citește aici ce acuzații a formulat DNA la momentul respectiv împotriva lui Constantin Ispas!

În 2013, dosarul ”Papici” a fost clasat din lipsă de probe prin cunoscuta „ordonanță a lui Papici”. La începutul anului 2016, însă, Curtea Supremă a decis redeschiderea dosarului închis la momentul respectiv de procurorul Lucian Papici, iar acum cercetările sunt instrumentate de procurorii DNA Ploiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here